Meedoen aan activiteiten

Leven is geld uitgeven. Blijft er na uw vaste uitgaven geen geld meer over voor fitness, de bioscoop of een cursus? Geen geld voor schoolactiviteiten, clubcontributie of een huiswerkcomputer voor uw kinderen? De gemeente kan u helpen. Bekijk hieronder onze vergoedingen. En hoe u die kunt aanvragen.

Kinderen

Activiteiten op school of vakantie

Kinderen in de leeftijd 4 – 18 jaar kunnen geld van de gemeente krijgen om mee te doen aan school-, vakantie- of kinderactiviteiten. Het geld mag ook worden gebruikt om (sport)kleding voor die activiteiten te kopen, of voor het vervoer ernaartoe. 
Voor een kind op de basisschool is het maximumbedrag € 129,- per jaar.
Voor een kind op de middelbare school is dat maximaal € 180,- per jaar. 
De bijdrage (uit het ‘Declaratiefonds maatschappelijke participatie jongeren’) is bedoeld voor gezinnen in Uithoorn met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm.

Clubcontributie en culturele activiteiten

Wil uw kind lid worden van een sportclub, een zwemdiploma halen of meedoen aan culturele activiteiten? Gezinnen in Uithoorn met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm kunnen een bijdrage vragen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland. Lees meer op Jeugdfonds Sport&Cultuur.

Computer

De gemeente betaalt mee aan een computer en computerbenodigdheden voor kinderen in het voortgezet onderwijs. De bijdrage (uit de ‘Computerregeling’) is bedoeld voor gezinnen in Uithoorn met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm.
Lees meer op Computerregeling.

Volwassenen

Voor volwassenen (18 jaar tot pensioen) is de jaarlijkse bijdrage maximaal € 154,- per persoon. De regeling heet ‘Declaratiefonds maatschappelijke participatie volwassenen’ en is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen: tot 110% van de bijstandsnorm.

Ouderen

Voor ouderen (vanaf pensioengerechtigde leeftijd) is de jaarlijkse bijdrage maximaal € 139,- per persoon. Het ‘Declaratiefonds maatschappelijke participatie ouderen’ is bedoeld voor pensioengerechtigden in de gemeente Uithoorn met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm.

Direct aanvragen?

Digitaal aanvragen is snel! U kunt met één digitaal formulier een bijdrage vragen voor de declaratiefondsen en de computerregeling. U heeft hiervoor uw DigID nodig. Ga naar: Vraag direct een bijdrage aan.

Meer weten? Neem contact op met het Sociaal Loket

Telefonisch spreekuur: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 10.30 uur (0297) 513 111.