Meedoen aan activiteiten

Leven is geld uitgeven. Blijft er na uw vaste uitgaven geen geld meer over voor fitness, de bioscoop of een cursus? Geen geld voor schoolactiviteiten, clubcontributie of een huiswerkcomputer voor uw kinderen? De gemeente kan u helpen. Bekijk hieronder onze vergoedingen. En hoe u die kunt aanvragen.

Kinderen

Activiteiten op school of vakantie

Kinderen in de leeftijd 0 – 18 jaar kunnen geld van de gemeente krijgen om mee te doen aan school-, vakantie- of kinderactiviteiten. Het geld mag ook worden gebruikt om (sport)kleding voor die activiteiten te kopen, of voor het vervoer ernaartoe. 
Voor een kind van 0 tot en met 11 jaar is het bedrag € 139,- per jaar.
Voor een kind van 12 tot en met 17 jaar is het bedrag € 194,- per jaar. 
De regeling (declaratiefonds kind) is bedoeld voor gezinnen in Uithoorn met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Voor alleenstaande ouders geldt er een afwijkende norm. Kijk hiervoor op de Financiële check.

Clubcontributie en culturele activiteiten

Wil uw kind lid worden van een sportclub, een zwemdiploma halen of meedoen aan culturele activiteiten? Gezinnen in Uithoorn met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen een bijdrage vragen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland. Lees meer op Jeugdfonds Sport&Cultuur.

Computer

De gemeente betaalt mee aan een computer en computerbenodigdheden voor kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 17 jaar. De bijdrage (uit de ‘Computerregeling’) is bedoeld voor gezinnen in Uithoorn met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.
Lees meer op Computerregeling.

Volwassenen

Voor volwassenen (18 jaar en ouder) is de jaarlijkse bijdrage € 166,- per persoon. De regeling (declaratiefonds volwassenen) is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen: tot 130% van de bijstandsnorm. Voor alleenstaande ouders geldt er een afwijkende norm. Kijk hiervoor op de Financiële check.

Hoe werkt het

Declaratiefonds kinderen

Wanneer u voor het declaratiefonds in aanmerking komt dan betalen wij het hele bedrag in één keer aan u uit. U dient vervolgens het ontvangen bedrag in 2024 te besteden aan activiteiten voor uw kinderen. De bonnen en facturen moet u bewaren tot en met 31 december 2024. Wij kunnen een steekproef doen en de bonnen en facturen opvragen om te controleren of u het geld heeft besteed aan activiteiten voor uw kinderen. 

Declaratiefonds volwassenen

Wanneer u voor het declaratiefonds in aanmerking komt dan betalen wij het hele bedrag in één keer aan u uit. U dient vervolgens het ontvangen bedrag in 2024 te besteden aan activiteiten van u en uw mogelijke partner. De bonnen en facturen moet u bewaren tot en met 31 december 2024. Wij kunnen een steekproef doen en de bonnen en facturen opvragen om te controleren of u het geld heeft besteed aan activiteiten voor u en uw mogelijke partner.     

Computerregeling

Wanneer u voor de computerregeling in aanmerking komt dan betalen wij het hele bedrag in één keer aan uit. U dient het ontvangen bedrag binnen twee maanden te besteden aan een computer. De bon of factuur stuurt u binnen twee maanden naar de gemeente op onder vermelding van computerregeling, uw naam en adres.

Direct aanvragen?

Digitaal aanvragen is snel! U kunt met één digitaal formulier een bijdrage vragen voor de declaratiefondsen en de computerregeling. U heeft hiervoor uw DigID nodig. Ga naar: Vraag direct een bijdrage aan.

Meer weten? Neem contact op met het Sociaal Loket

Telefonisch spreekuur: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 10.30 uur (0297) 513 111.