Evenementen in Uithoorn

In Uithoorn en De Kwakel worden door het hele jaar heen evenementen, activiteiten en cursussen georganiseerd. U vindt hieronder een evenementenkalender met het overzicht van de bijeenkomsten, cursussen en evenementen. 

Evenementen

U vindt hieronder evenementen die dit jaar gepland zijn. Dit is echter onder voorbehoud, omdat voor een aantal evenementen nog geen vergunning is aangevraagd dan wel al verleend.

Datum  Evenement
06 december 2023 Uittocht Sinterklaas
27 maart t/m 01 april 2024  Kermis

De gemeente Uithoorn kan niet aansprakelijk gesteld worden voor geplaatste teksten met betrekking tot een evenement. De organisatie van het evenement blijft hiervoor te allen tijde aansprakelijk. 

Bijeenkomsten

Datum Bijeenkomst
07 december 2023 Alzheimercafé Uithoorn: Wat bieden de verschillende lokale dagbestedingen?  
Iedere eerste maandag en derde woensdag van de maand Ontmoet andere vaders en moeders in het Ouder en Kind café 

Cursussen

Datum Cursus
12 september t/m 12 december 2023 Piep zei de Muis training omgaan met stress en spanningen (kind- en ouderbijeenkomsten, kinderen van 4 tot 7 jaar)
12 oktober t/m 07 december 2023 Cursus Rots en Water voor kinderen van 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar
27 februari 2024 t/m 26 april 2023 Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners Uithoorn en De Kwakel

Stichting Promotie Uithoorn en De Kwakel (SPUK) wil graag de mooie en bijzondere kant van Uithoorn en De Kwakel laten zien. Daarnaast willen ze ook graag alle evenementen extra promoten. Wat is er te doen in Uithoorn en De Kwakel? Kijk op Uithoornaandeamstel.nl voor een overzicht van activiteiten, sporttoernooien, thema-avonden, foodevents en nog veel meer leuke evenementen.  

Evenement melden of vergunning aanvragen

Wilt u een evenement organiseren, dan heeft u in principe een vergunning nodig. Voor sommige evenementen is een melding echter genoeg. Ga naar Evenement organiseren om een vergunning aan te vragen of een evenement te melden.

Expositie in het gemeentehuis aanvragen

De gemeente Uithoorn stelt de centrale hal in het gemeentehuis beschikbaar als expositieruimte. Hiermee wil de gemeente lokale kunstenaars een podium bieden om zich zichtbaar te maken. Maakt u kunst en wilt u dit exposeren in het gemeentehuis? Dan nodigen we u graag uit een aanvraag te doen voor Exposeren in het gemeentehuis. U kunt exposeren met foto’s, schilderijen beeldhouwwerken, keramiek of andere kunstvormen.

Bekendmakingen

In het overzicht Bekendmakingen vindt u informatie over bezwaarschriften tegen verleende of geweigerde omgevingsvergunningen.  

Meer informatie 

Naast evenementen en cursussen zijn er vaste terugkerende activiteiten in de gemeente die u vindt op Lokale activiteiten.