Lokale activiteiten

In het overzicht hieronder vindt u leuke activiteiten die plaatsvinden in Uithoorn en De Kwakel met informatie naar andere, lokale websites. Ook vindt u hier informatie over wandel- en fietsroutes.

U kunt via gemeente@uithoorn.nl een activiteit doorgeven voor vermelding in het overzicht.       

Evenement organiseren  


Wilt u een evenement organiseren in Uithoorn en De Kwakel dan dient u een evenementenvergunning aan te vragen of vergunningsvrije evenementen te melden.

Gezondheid 


Het is heel belangrijk dat nog veel meer mensen weten hoe je moet reanimeren en hoe je om moet gaan met een Automatische Externe Defibrillator (AED).
Volg een cursus bij: 

Meer informatie over reanimeren en AED: Hartveiligwonen.nl

Kinderen


Videt Uithoorn contactgegevens

Videt organiseert vele sportieve en culturele activiteiten, maar ook taallessen en huiswerkklassen in Uithoorn. Ook kun je lid worden van hun Facebook en Twitterpagina om niets te missen van allerlei activiteiten.

Speel mee

Stichting Speel Mee organiseert al sinds 1973 elke zomer in de laatste week van de zomervakantie een week lang leuke activiteiten voor kinderen.

Kunst en Cultuur


Postzegelruilbeurs

U kunt onderling postzegels ruilen en postzegels uit stuiverboeken kopen en vindt hier informatie over het kopen en verkopen van postzegels.

 • Datum: elke eerste zaterdag van de maand
 • Tijdstip: 10.00 uur tot 15.00 uur
 • Locatie: Bilderdijkhof 1

Galerie Fort aan de Drecht

Galerie 't Fort verzorgt exposities van zeer diverse kunstenaars in het Fort aan de Drecht bij stichting CREA-Uithoorn.

CREA Uithoorn

Crea organiseert cursussen en workshops voor volwassenen en kinderen. Het cursusaanbod is heel divers. Aan de workshops kunt u meedoen naar gelang de interesse en voor een feestje, vergadering of teambuilding kunt u bij Crea een ruimte huren.

Ouderen


Klaverjassen en biljarten

Op de website van Buurthuis Ponderosa vindt u verschillende activiteiten die in dit Dorpshuis gehouden worden. Zoals bijvoorbeeld klaverjassen en biljarten.

Activiteiten in Bilderdijkhof en Ponderosa via Participe

Op de website van Participe-Amstelland vindt u verschillende activiteiten die in dit wijkcentrum gehouden worden. U kunt zoeken op datum en op wijkcentrum voor activiteiten in het Bilderdijkhof of Ponderosa. Denk aan gymnastiek voor senioren of koersbal.

Recreatie


Werkgroep Tuin Bram de Groote

De werkgroep onderhoudt en beheert een siertuin in Engelse landschapsstijl, een fruitboomgaard met oude fruitrassen, een moerasbos, een paddenpoel, een weilandje voor begrazing en een bijenstal. De tuin ligt t/o Boterdijk 61 in Uithoorn en is in beheer bij de Stichting Landschap Noord-Holland. Openingstijden: elke 1e zondag van de maanden april t/m september 13.00 tot 16.00 uur (0297) 568 104. Tuin Bram de Groote op Facebook.

Werken met Knotgroep Uithoorn

De knotgroep Uithoorn knot ieder jaar van eind augustus tot eind maart gezamenlijk wilgen. De groep voert ook andere onderhoudsactiviteiten in de natuur uit. De meeste werkzaamheden vinden plaats in de directe omgeving van Uithoorn. Meer informatie over tijden en plaatsen kijk op Knotgroep Uithoorn

IVN / Veenmollen

IVN-afdeling De Ronde Venen & Uithoorn betrekt mensen bij de natuur. De IVN-natuurgidsen laten graag zien en beleven wat de regio De Ronde Venen en Uithoorn te bieden heeft. Natuurgidsen van de afdeling Ronde Venen en Uithoorn van het IVN (de vereniging voor natuur- en milieueducatie) geven regelmatig rondleidingen door het groen in en rondom Uithoorn. Er is zelfs een speciaal programma voor kinderen. IVN Jeugdnatuurclub 'De Veenmollen' is een club voor kinderen die graag actief bezig zijn in en met de natuur.

Wandel en fietsroutes

Wandel- en fietsroutes

Dorpshuis De Quakel

Bij Dorpshuis De Quakel worden leuke activiteiten voor elke leeftijd georganiseerd. Voorstellingen, kaartmiddagen, darten en het keezentoernooi etc. Het Dorpshuis op Facebook.

Buurtkamer De Kwakel

Buurtkamer De Kwakel is een nieuwe ontmoetingsruimte voor iedereen die zin heeft in een lekker kopje koffie en tijd heeft voor een praatje. Het is een gezellige huiskamer met vrije inloop voor alle leeftijden.

 • Datum: Elke vrijdagmorgen
 • Tijdstip: 10.00 uur tot 12.00 uur
 • Locatie: Dorpshuis De Quakel

Buurtkamer Meerwijk 

 • Datum: Elke donderdag 
 • Tijdstip: 10.00 uur tot 12.00 uur 
 • Locatie: in Borus/de Petteflat aan de Eendracht 17 (achter de basisscholen), Meerwijk, Uithoorn  
 • Email: buurtkameruithoorn@gmail.com 

Eetkamer 'Goede genade'

 • Datum: Elke laatste donderdag van de maand (behalve juli, augustus en december)
 • Tijdstip: 18.15 uur tot 20.30 uur
 • Locatie:  ECG, Herman Gorterhof 3, 1422 JP Uithoorn
 • Omschrijving: Gezellige maaltijd voor jong en oud. Iedereen is welkom. Het menu wisselt (zie website)
 • Toegangsprijs: gratis
 • Website ecguithoorn.nl

Wereldkeuken Europarei

Elke maand is er weer een Wereldkeuken in het Buurtnest.

Zakelijk


Open Coffee Uithoorn

Elke derde dinsdag van de maand. De ideale gelegenheid voor ondernemers, ZZP’ers en freelancers om vrijblijvend te netwerken. Open Coffee Uithoorn is een informele bijeenkomst om anderen te ontmoeten, ideeën te bespreken, kennis te delen, te brainstormen, meetings te houden of samen te werken. Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kopje koffie.

 • Locatie: Theehuis Amstelplein, Uithoorn