Regisseur Wijkveiligheid

In 2020 is de gemeente gestart met de zogenoemde ‘wijknetwerken Zorg & Veilig’. De wijknetwerken hebben als doel om samen met u als inwoner de eigen wijk veiliger en socialer te maken.

Het netwerk wordt gecoördineerd door de ‘Regisseur Wijkveiligheid’ van de gemeente. Naast de regisseur zitten onze veiligheidspartners, zoals de politie, in het netwerk. En niet op de laatste plaats: inwoners. Zij denken met ons mee en geven ook advies over veiligheidsonderwerpen in hun buurt. Betrokken inwoners zijn immers de experts van hun eigen buurt.

Op dit moment hebben we in drie wijken een wijknetwerk: Thamerdal, Oude Dorp en Zijdelwaard. In deze wijken worden geregeld bijeenkomsten gehouden. Op de agenda staan onder andere de  veiligheidsonderwerpen die aandacht nodig hebben. 

Het wijknetwerk komt voort uit het Integrale Veiligheidsbeleid van de gemeente en is gestart om beter zicht te krijgen op wijken en inwoners meer te betrekken in het borgen van veiligheid.

Contact

Vragen over het wijknetwerk? Of wilt u in contact komen met de Regisseur Wijkveiligheid van de gemeente? Wilt u zich (mogelijk) aansluiten bij een van de wijknetwerken? Stuur een e-mail naar: gemeente@uithoorn.nl. Onder vermelding van: Wijknetwerk Zorg & Veilig. Of bel met het algemene telefoonnummer van de gemeente: (0297) 513 111. Maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Melding Openbare Ruimte 

Tip! Heeft u een melding over bijvoorbeeld een kapotte afvalcontainer, bestrating (bijvoorbeeld een stoeptegel die scheef ligt), reiniging, groenvoorziening, verstopte riolen, openbare verlichting, of over ongediertebestrijding? U kunt er 24/7 melding van maken via de app BuitenBeter op uw smartphone. Download de app via de Apple Store of Play Store. Ook kan het via onze website gemeld worden: Melding over openbare ruimte indienen

Melding telefonisch 

Als het u niet lukt om de melding via de website of app  te doen dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via (0297) 513 111.