Melding over openbare ruimte indienen

Heeft u een melding over een probleem, defect of situatie in de buitenruimte zoals bijvoorbeeld afval, een defecte afvalcontainer, bestrating, reiniging, groenvoorziening, verstopte riolen, openbare verlichting, of over ongediertebestrijding? Dan kunt u een melding hiervan doen bij de gemeente.

Melding doen via BuitenBeter

BuitenBeter app downloaden op uw smartphone

Voor het verhelpen van problemen in de buitenruimte ruimte kunt u ook gebruik maken van de BuitenBeter app. Deze app vervangt vanaf 15 april de Makkelijk Melden app. De nieuwe app BuitenBeter biedt de diverse extra functionaliteiten die onze dienstverlening en service ten goede komen.
U kunt de Buitenbeter app downloaden in de Apple Store of Google Play Store.

Telefonisch melden

Als het u niet lukt om de melding over een situatie of defect in de buitenruimte via de app of website door te geven, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de gemeente via (0297) 513 111. 

Let op: Meld een gevaarlijke situatie of een spoedeisende zaak altijd telefonisch. Dan kunnen we zo snel mogelijk actie ondernemen. Is de melding na werktijd of in het weekend? Blijf even aan de lijn, dan wordt u doorgeschakeld.

Tips voor een goede afhandeling

Zorg ervoor dat u de melding zo volledig mogelijk doet. Denk hierbij aan het doorgeven van een exacte locatie, nummers van afvalcontainers of lantaarnpalen die kapot zijn en/of stuur duidelijke foto’s mee, bij voorkeur in ieder geval een detailfoto en een omgevingsfoto.

Zet bij voorkeur uw contactgegevens in de melding (naam en telefoonnummer of e-mailadres) dan kunnen wij u bereiken als we meer informatie nodig hebben. Ook kunnen we u daarmee op de hoogte houden van de afhandeling van uw melding.