Herinrichting Dorpshart De Kwakel

De Kwakel krijgt een nieuw dorpscentrum. Dit is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). Eerder is de uit bewoners en ondernemers bestaande werkgroep Dorpshart De Kwakel tot een mooi ontwerp voor het centrum gekomen.

ontwerp voor het nieuwe dorpshart van De Kwakel

Afbeelding: Het ontwerp voor het nieuwe dorpshart van De Kwakel

Werkzaamheden Dorpshart De Kwakel

De werkzaamheden voor de herinrichting van het dorpshart moeten goed aansluiten bij het parallelle en particuliere project van de supermarkt. Supermarkt Rehorst wil een nieuw filiaal met 10 appartementen erboven bouwen op de locatie van de voormalige Rabobank aan de Kerklaan. De afstemming over deze plannen nam wat tijd in beslag, maar eind 2022 is de overeenkomst met de gemeente getekend. Daarna kon de procedure voor de wijzigingen op het bestemmingsplan en aanvraag omgevingsvergunning worden opgestart. Meer over de nieuwe supermarkt en woningen leest u op de website van ontwikkelaar De Koning nieuwbouw
De werkzaamheden aan de openbare ruimte zijn gestart in april 2023. De planning, nieuws en meer informatie rondom het project vindt u op de projectpagina Dorpshart de Kwakel op Uithoorndenktmee.nl.  

Verbetering leefomgeving door bijdrage Stichting Leefomgeving Schiphol

In De Kwakel is een fijne sfeer voelbaar. Maar het dorpscentrum straalt deze vriendelijke sfeer nog niet helemaal uit. Door de jaren heen is de indeling wat rommelig geworden. Elementen zoals reclamezuilen, ondergrondse vuilcontainers, muurtjes en plantenbakken staan nu niet altijd op een logische plek. Door een mogelijke bijdrage van Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) kan gemeente Uithoorn niet alleen de indeling van het centrum verbeteren, maar hier ook een kwaliteitsverbetering in doorvoeren. Zo zou het toevoegen van meer beplanting en het gebruik van warme, vriendelijke materialen een fijne aanvulling zijn.