Nieuws

 • Wijk viert onthulling kunstwerk “Familie De Scheg”

  31 januari 2024

  Het kunstwerk naast MFA De Scheg in Zijdelwaard was natuurlijk al zichtbaar sinds de plaatsing half januari. Maar zaterdag 27 januari jl. onthulde burgemeester Pieter Heiliegers het kunstwerk genaamd “Familie De Scheg” dan echt. De kleurrijke beeldengroep vond daarbij officieel hun thuis in de wijk. Heiliegers heette “De Schegjes”, zoals ze in de volksmond al zijn gaan heten, van harte welkom in Uithoorn. Hij riep de jongste toeschouwers, waaronder een paar kinderen uit ‘t Buurtnest, de tijdelijke opvang voor asielzoekers, op om de onthulling samen met hem te doen. Vele handen stonden dan ook aan de door te knippen vlaggenlijn, helemaal passend bij het thema van dit werk “samen”.

 • Derde editie ‘Over de Streep’ in Dorpshuis de Quakel

  29 januari 2024

  Lijkt het je leuk om op een bijzondere manier dorpsgenoten te leren kennen? De gemeente houdt op zaterdag 23 maart tussen 14 en 16 uur voor de derde keer de activiteit ‘Over de Streep’. Dit keer in Dorpshuis De Quakel in De Kwakel. Wethouder José de Robles leidt de middag en stelt aan de deelnemers verschillende vragen. Als de vraag voor de deelnemer van toepassing is dan stapt diegene ‘over de streep’.

 • Gemeente opent meldpunt ongewenst gedrag van verhuurders

  22 januari 2024

  Gemeente Uithoorn heeft vanaf 1 januari 2024 een meldpunt ingesteld op de gemeentesite voor meldingen over ongewenst verhuurgedrag. Het meldpunt volgt op de Wet goed verhuurderschap die per 1 juli 2023 in werking trad. De gemeente kan naar aanleiding van een melding vervolgens zelf handhaven of, als dat niet mogelijk is, hulp bieden bij het vinden van de instantie die de huurder verder kan helpen.

 • Uitbetaling energietoeslag 2023

  02 januari 2024

  Inwoners met een inkomen tot 130% van het wettelijke minimumloon kunnen eenmalig een bedrag van € 800 krijgen voor de hoge energiekosten. U kunt de energietoeslag vanaf 02 januari 2024 aanvragen.

 • “Uithoorn denkt mee” in nieuw jasje

  21 februari 2024

  Uithoorn denkt mee, de website voor inwoners die willen meedenken en meepraten over het beleid en de plannen van de gemeente Uithoorn, is vernieuwd. De site ziet er fris en aantrekkelijk uit en de informatie is beter vindbaar.

 • Lorna van basisschool de Kajuit wint kleurwedstrijd gemeentelijke verjaardag

  20 februari 2024

  Op woensdag 14 februari heeft de burgemeester de winnaar van de kleurplaten wedstrijd bekendgemaakt, die was georganiseerd om de 204e verjaardag van de gemeente Uithoorn te vieren. Leerlingen van groep 6 van de deelnemende basisscholen streden om wie op de mooiste manier het wapen van Uithoorn had ingekleurd. In totaal werden er bijna 70 kleurplaten ingezonden.

 • Enthousiaste wethouder De Robles opent Taalcafé Uithoorn

  19 februari 2024

  Wethouder José de Robles (Onderwijs en Inburgering) heeft vorige week met veel plezier het Taalcafé Uithoorn geopend in de bibliotheek aan het Marktplein. Hij deed dat samen met “taalgoeroes” Claudia Prange en Nici Sonderman, de trekkers van het Taalhuis.

 • Betere, groenere Sportlaan dankzij goede wijkparticipatie

  15 februari 2024

  In de wijk Kootpark-Oost verandert veel. Tegelijk met de woningbouw op het voormalige Connexxionterrein bouwt ALDI aan de Sportlaan een vaste winkel met appartementen erboven. En waar woningen worden gebouwd, zijn ook in- en uitritten nodig.

 • Sport en cultuur voor jongvolwassenen met lage inkomens

  06 februari 2024

  Inwoners van de gemeente Uithoorn tussen de 18 en 27 jaar die geen geld hebben om lid te worden van een (sport)vereniging, kunnen vanaf nu gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds zorgt voor betaling van het lesgeld en materialen.