Nieuws

 • Basisscholen kunnen weer sport- én cultuurhoppen

  17 mei 2023

  Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport en spel. En aan culturele activiteiten. Dus bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Daarmee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen.

 • College op bezoek bij Dagelijks Onderhoud

  16 mei 2023

  Dinsdag 9 mei kwam het college een kijkje nemen bij het team Dagelijks Onderhoud van de gemeente Uithoorn. Althans dat dacht het college. Na een boeiende presentatie over de werkzaamheden van het team op de gemeentewerf werd het college aan het werk gezet.

 • Burgemeester op de koffie bij mevrouw Stolwijk (100)

  15 mei 2023

  De Uithoornse mevrouw Stolwijk mocht op 10 mei maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht de jarige een dag later aan de Admiraal de Ruyterlaan, waar ze nog volledig zelfstandig woont. “Ik doe nog bijna alles zelf, zoals koken en een deel van het huishouden. En ook heb ik m’n koppie nog. Daar ben ik erg blij mee,” vertelt mevrouw Stolwijk trots aan de burgemeester.

 • Drechtdijk tussen Monseigneur Noordmanlaan en Kwakelsepad tijdelijk afgesloten

  12 mei 2023

  Vanaf maandag 15 mei is de Drechtdijk tussen Monseigneur Noordmanlaan en Kwakelsepad afgesloten, omdat ondergrondse containers worden afgesloten en verwijderd. De werkzaamheden duren tot vrijdag 21 juli.

 • College bezoekt oorlogsmuseum Gerrit Burggraaf

  10 mei 2023

  Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, José de Robles en Ferry Hoekstra hebben een werkbezoek gebracht aan het ‘oorlogsmuseum’ van Gerrit Burggraaf aan de Boterdijk in Uithoorn.