Nieuws

 • Dagje Amsterdam voor jonge IT-talenten: re_B00TCMP

  26 september 2023

  Een bekend fenomeen in de topsport: talentdagen. Tijdens “cybersecurity-maand” oktober worden ook talentdagen georganiseerd in de IT-sector. Op 14 oktober bijvoorbeeld vindt in Amsterdam-Zuidoost voor het eerst het ‘re_B00TCMP’ plaats, een evenement speciaal voor IT-talenten tussen de 12 en 25 jaar uit onze regio. re_B00TCMP is een samenwerking tussen gemeenten, politie, scholen en IT-organisaties.

 • Mevrouw Arnoldus – Weltevreden: “100 jaar in goede en slechte tijden”

  26 september 2023

  Beneden in de ontmoetingsruimte van het Hoge Heem zit een prachtige, vitale en goed geklede vrouw van 100 jaar te wachten op de komst van burgemeester Pieter Heiliegers. Bij binnenkomst feliciteert de burgemeester haar met speciale Uithoornse chocola en bloemen.

 • Raadsvergadering 28 september 2023

  21 september 2023

  Op donderdag 28 september 2023 vergadert de gemeenteraad. De vergadering begint om 19.30 uur.

 • 10 oktober Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis

  21 september 2023

  Op dinsdagavond 10 oktober van 19:00 tot 21:00 uur is de Vrijwilligersmarkt in ons gemeentehuis.

 • “Lokale voorrang” op wachtlijst WoningNet

  19 september 2023

  Inwoners van de gemeente Uithoorn die via WoningNet een sociale huurwoning zoeken, hebben voorrang als er een woning in Uithoorn of De Kwakel vrijkomt. Met de “lokale voorrang” stijgt de woningzoeker op de wachtlijst. Uiteindelijk is degene met lokale voorrang én de meeste punten als eerste aan de beurt.

 • Week van de Ontmoeting

  18 september 2023

  Van 28 september tot en met 4 oktober 2023 is het de landelijke Week tegen Eenzaamheid. In deze week organiseert Uithoorn voor Elkaar de Week van de Ontmoeting, met een mooi programma van activiteiten waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Het is ook een leuke manier om kennis te maken met activiteiten in Uithoorn.

 • Gemeente trekt bij Schiphol en minister aan de bel

  15 september 2023

  De afgelopen tijd kwamen er heel veel vliegtuigen over Uithoorn en De Kwakel. Veel meer dan normaal. En dat zorgde voor enorm veel overlast. De gemeente Uithoorn ontving dan ook meerdere wanhopige brieven, mails en telefoontjes met de vraag of de gemeente in actie kon komen.

 • Campagne tegen misstanden in vastgoedwereld

  12 september 2023

  Woningen en panden kunnen door criminelen worden gebruikt voor hun criminele activiteiten. Dat willen we niet want woningen zijn om in te wonen en criminaliteit geeft voor iedereen overlast. Daarom start Meld Misdaad Anoniem samen met (onder andere) de gemeente Uithoorn een campagne tegen misstanden in de vastgoedbranche.

 • Peter (56): ‘Zonder het Taalhuis was ik nooit zover gekomen’

  11 september 2023

  Dit jaar begint de Week van lezen en schrijven op Wereldalfabetiseringsdag: vrijdag 8 september. Samen met partners uit het hele land vraagt Taalhuis Uithoorn tot en met 15 september extra aandacht voor laaggeletterdheid.

 • Aanvraag lokale voorrang op sociale huurwoningen verandert

  08 september 2023

  Een deel van de sociale huurwoningen in gemeente Uithoorn wordt met voorrang verhuurd aan inwoners met binding* aan de gemeente. Deze voorrang, gebaseerd op uw woonadres in uw WoningNet inschrijving, krijgt u nu automatisch. Maar dit gaat veranderen. Om voorrang te krijgen moet u vanaf 11 september zelf uw voorrang vastleggen. Dit doet u makkelijk, snel en veilig met de MyQii app.