Nieuws

 • Uithoornlijn: rij zaterdag 20 juli alvast een feestelijk rondje mee

  16 juli 2024

  Zaterdag 20 juli is de feestelijke opening van de Uithoornlijn. Die dag kunnen inwoners en bezoekers van de gemeente Uithoorn voor het eerst mee met de nieuwe tramlijn.

 • Feestelijke ochtend voor diamanten bruidsparen

  15 juli 2024

  Tien diamanten bruidsparen (60 jaar getrouwd) werden onlangs door burgemeester Pieter Heiliegers uitgenodigd voor een feestelijke ochtend om hun jubileum samen met hem te vieren. De paren stapten in de maanden januari tot en met juni 1964 in het huwelijksbootje.

 • Bijzonder bezoek delegatie Uithoorn aan Brunssum

  11 juli 2024

  Een delegatie uit de gemeente Uithoorn is op bezoek geweest in Brunssum (Limburg) waar zij op uitnodiging van die gemeente en Jack Aldewereld aanwezig waren. Aldewereld (1943) maakt zich zeer actief om de herinnering levend te houden aan de holocaust en de redding die hem ten deel viel en 220 andere Joodse kinderen.

 • Uithoorn maakt beweeg- en ontmoetruimtes voor jong en oud

  11 juli 2024

  De gemeenteraad heeft donderdag 27 juni ingestemd met het zogenaamde Programma BOSS, dat staat voor bewegen, ontmoeten, sporten en spelen. Het programma geeft de gemeente Uithoorn de gelegenheid om de huidige speelplekken voor kinderen tot 12 jaar in de gemeente Uithoorn te vervangen door beweeg- en ontmoetingsplekken voor alle doelgroepen tussen 0 en 100 jaar.

 • Waardevol werkbezoek in teken van onderwijs en jeugd

  09 juli 2024

  Een delegatie van de gemeenteraad, wethouders José de Robles (Jeugd, Onderwijs), Ferry Hoekstra (Wonen) en burgemeester Pieter Heiliegers hebben onlangs een werkbezoek afgelegd op de Praktijkschool in Uithoorn. Het was een werkbezoek op uitnodiging van het LEA (Lokaal Educatieve Agenda) en ging over belangrijke onderwerpen voor alle kinderen en jongeren in Uithoorn van 0 tot 18 jaar.

 • Wethouder Jan Hazen neemt petitie buslijnen in ontvangst

  09 juli 2024

  Woensdag 26 juni nam wethouder Jan Hazen van de gemeente Uithoorn, een petitie in ontvangst uit handen van initiatiefneemster Kimberley van Hattem. In de petitie – die 7.559 maal is getekend door bewoners in de regio Uithoorn/Amstelveen – werd opgeroepen om te onderzoeken wat de gevolgen zijn van het schrappen van de buslijnen 347, 348 en 358 voor Uithoorn, Amstelveen en omstreken.

 • Raad akkoord met verlenging noodopvang in ’t Buurtnest

  02 juli 2024

  ’t Buurtnest blijft langer beschikbaar voor de crisisnoodopvang van asielzoekers, tot 1 oktober 2025. Daar stemde de gemeenteraad mee in tijdens de raadsvergadering van donderdag 27 juni.

 • Uithoornse scholen presteren in Textielrace

  02 juli 2024

  Afgelopen maand deden basisscholen in de gemeenten Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen mee aan de Textielrace. Onze Uithoornse deelnemers (3 klassen van De Kwikstaart en 1 klas van Het Duet) eindigden buiten de Top 3, maar ze leverden een uitstekende prestatie.

 • Drukte verwacht bij aanvraag paspoort of ID-kaart

  Verloopt uw paspoort of identiteitskaart dit jaar? Wacht dan niet tot het laatste moment met het aanvragen van een nieuw document. De gemeente voorziet namelijk drukte bij Burgerzaken.

 • De afvalpas komt eraan

  05 juli 2024

  De derde week van juli 2024 ontvangen alle inwoners van de gemeente Uithoorn een afvalpas. De gemeente Uithoorn wil hiermee meer grip krijgen op de hoeveelheid restafval. Deze afvalpas is nodig om de ondergrondse restafvalcontainers te openen en om toegang te krijgen tot het Scheidingsdepot.