Word Energieverkenner

Heeft u interesse om te leren hoe u een woning energiezuiniger kunt maken? Vindt u het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? En wilt u met deze kennis inwoners helpen? Dan is de gemeente Uithoorn op zoek naar u! U krijgt een gratis training tot energieverkenner. Om de klimaatdoelen te bereiken, gaan we niet alleen schone energie opwekken, maar willen we ook energie besparen. Want energie die niet verbruikt wordt, hoeft ook niet opgewekt te worden.

Wat doet een Energieverkenner

De gemeente Uithoorn en haar sociale partners zijn op zoek naar twaalf inwoners uit Uithoorn en De Kwakel die het leuk vinden om andere inwoners te helpen met energie te besparen. Nadat u een training heeft gevolgd, bespreekt u bij bewoners thuis op welke manier zij nog energie kunnen besparen. U voert ongeveer 2 gesprekken per week en ontvangt 10 euro per gesprek vrijwilligersvergoeding.  

Gratis training 

Voordat u begint, krijgt u een gratis training tot energieverkenner. De training wordt gegeven in het gemeentehuis van Uithoorn en vindt op 15, 23 en 29 mei van 10.00 tot 15.00 uur plaats. Daarnaast worden er regelmatig bijeenkomsten met de verkenners georganiseerd om onderling van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Het energiegesprek

In een persoonlijk gesprek aan de keukentafel bij inwoners thuis geeft u  tips om makkelijk energie te besparen. Dit kan met  kleine maatregelen of door dingen nét even anders te doen. Een belangrijk onderdeel van het gesprek is de energierekening, die geeft veel informatie over het verbruik. Samen kijkt u of er aandachtspunten zijn om mee aan de slag te gaan. Daarna loopt u samen (in gedachte) door de verschillende ruimtes van de woning. Wat zou de bewoner anders kunnen doen in de keuken? Weet de bewoner hoe duur het is om te douchen? Kan de verwarming in de woonkamer omlaag? De energieverkenner richt zich op kleine aanpassingen, die snel een paar euro’s per maand kunnen opleveren. 

Interesse? Meer weten?

Stuur een mail naar theije@sme.nl of bel (06) 28 25 56 14. SME verzorgt de training.