Nieuws RSS icoon

 • Op weg naar nieuwe bibliotheek in de Rede

  Na een lang voortraject zal dit najaar de bouw van de nieuwe bibliotheek aan de Amstel van start gaan. Het wordt een bruisende, eigentijdse plek waar persoonlijke ontwikkeling voorop staat. De bibliotheek nodigt inwoners en organisaties van Uithoorn en De Kwakel uit om invulling te geven aan de nieuwe plek en wil samen ‘op weg naar de Rede’.

 • Training Rupsenclub gaat weer beginnen

  03 juni 2020

  De Rupsenclub is een sociale vaardigheidstraining die in een kleine groep van 8 kinderen gegeven wordt door twee trainers. De training is 2 weken uitgesteld en zal nu op 9 juni a.s. beginnen.

 • Noodverordening per 1 juni 2020

  31 mei 2020

  Het kabinet heeft aangekondigd dat de coronamaatregelen per 1 juni kunnen worden versoepeld. De regionale noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is hierop aangepast.

 • Gemeente bezoekt eigen scheidingsdepot

  29 mei 2020

  De gemeente heeft de afgelopen tijd diverse bezoeken gebracht aan verschillende sectoren die hard worden getroffen door de coronacrisis. Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, Ria Zijlstra of Hans Bouma zijn met mensen in gesprek gegaan om te horen waar ze tegen aan liepen.

 • Meer ruimte voor terrassen vanaf 1 juni

  29 mei 2020

  Per 1 juni worden de landelijke coronamaatregelen voor de horeca versoepeld. Het college van B&W van gemeente Uithoorn heeft een aantal regels opgesteld om de veiligheid en gezondheid in de gelegenheden en op de terrassen te blijven waarborgen.

 • Vanaf 1 juni testen mogelijk voor iedereen met milde klachten

  28 mei 2020

  Vanaf 1 juni is testen mogelijk voor iedereen met milde klachten. Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, kan vanaf 1 juni via een landelijk nummer een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD.

 • Een sociale huurwoning zoeken verandert

  27 mei 2020

  De woonruimteverdeling voor sociale huurwoningen in vijftien gemeenten in de regio’s Amstelland-Meerlanden, Amsterdam en Zaanstreek-Waterland gaat veranderen. De verandering is nodig om huishoudens met een dringende verhuiswens meer kans op een woning te geven. Het voorstel houdt beter rekening met de woningzoekende die hard een woning nodig heeft maar niet in aanmerking komt voor een urgentie.

 • Aandacht voor huiselijk geweld in coronatijd

  26 mei 2020

  De gemeente Uithoorn sluit aan bij de campagne “Quarantaine beschermt niet tegen huiselijk geweld’ om aandacht te vragen voor huiselijk geweld tijdens de coronacrisis.

 • Corona-aanpak: de volgende stap

  26 mei 2020

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

 • Lintje aanvragen? Wees op tijd

  26 mei 2020

  Kent u iemand in Uithoorn die een lintje verdient? Veel inwoners van Uithoorn zetten zich belangeloos in voor het welzijn van anderen. Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen? Kom dan tijdig in actie!

 • Bent u onze nieuwe energiecoach?

  26 mei 2020

  Bent u een energiekenner - of wilt u dit worden - en vindt u het leuk om hierover te praten en deze ervaringen te delen? De gemeente Uithoorn is op zoek naar enthousiaste, vrijwillige energiecoaches. Een energiecoach helpt inwoners met tips om energie te besparen, het energieverbruik én te luisteren naar de persoonlijke wensen van de inwoner. Ook denkt de energiecoach mee over eventuele financieringsmogelijkheden en ondersteunt (indien gewenst) bij het aanvragen van subsidies.

 • Wethouder Ria Zijlstra: “Voorkom schulden en trek tijd aan de bel.”

  26 mei 2020

  Sommige mensen verstoppen hun spaargeld in een oude sok. Helaas zijn er meer mensen die hun onbetaalde rekeningen verstoppen. De coronacrisis maakt het niet gemakkelijker. Betalingsachterstanden lopen op. Na aanmaningen en boetes volgen deurwaarders, afsluiting, of zelfs huisuitzetting. "Veel ellende is te voorkomen, aldus wethouder Ria Zijlstra (Sociale Zaken). "Er zijn verschillende mogelijkheden, én er staan mensen klaar om te helpen. Als de inwoner maar tijdig aan de bel trekt."

 • Burgemeester en wethouder in gesprek met de sierteelt

  19 mei 2020

  Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouder Jan Hazen van Economie zijn vorige week op werkbezoek geweest bij Kwekerijen de Noordpoel en Quakelplant. Beiden gevestigd in De Kwakel. De sierteelt is een belangrijke sector in de gemeente Uithoorn en wordt hard getroffen door de coronacrisis.

 • Samenwerken tegen werkloosheid door coronamaatregelen

  18 mei 2020

  De oplopende werkloosheid door de coronamaatregelen moet aangepakt worden. Daarom slaan gemeenten in de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam de handen ineen met sociale partners, UWV en private partijen om mensen en werk te matchen.

 • Burgemeester Heiliegers besluit tot plaatsen camera’s busstation

  18 mei 2020

  Het college van burgemeester en wethouders in Uithoorn heeft besloten drie camera’s te plaatsen bij het busstation in Uithoorn. De camera’s worden geplaatst na afloop van de coronamaatregelen, wanneer het openbare leven weer op gang is.

 • Het Financieel Café is open

  12 mei 2020

  De meeste horeca is dicht. Maar het Financieel Café van Uithoorn voor Elkaar is gewoon bereikbaar voor wie hulp wil bij geldzaken.

 • Versoepeling coronamaatregelen per 11 mei

  09 mei 2020

  Op 6 mei kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Daarmee zijn we in een nieuwe fase van de coronacrisis terecht gekomen. Vanaf maandag 11 mei gaan Uithoorn en De Kwakel weer langzaam open. De aanpassingen zijn opgenomen in de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Hier valt de gemeente Uithoorn onder. 

 • Haalbaarheidsonderzoek Sport en Wonen in De Kwakel

  11 mei 2020

  In december 2019 heeft de gemeente het idee naar buiten gebracht om de sportvelden van De Kwakel te verplaatsen naar het gebied ten westen van Bezworen Kerf en het Lange Eind ten zuiden van dorpskern De Kwakel. Op de vrijgekomen sportlocaties kunnen woningen worden gebouwd. Dit idee is ontstaan omdat er grote behoefte is aan woningen.

 • Gemeente en scholen slaan handen ineen om leraren te werven

  08 mei 2020

  De gemeente en de negen basisscholen in Uithoorn en De Kwakel slaan de handen ineen en beginnen met een campagne om leerkrachten te werven. Dat is hard nodig, alle scholen staan te springen om extra juffen en meesters voor de klas. 

 • ‘We zijn hard bezig met nazorgtraject’

  08 mei 2020

  De Corona uitbraak is geen “normale” crisis, al was het maar omdat het zich uitstrekt over een langere periode. Vandaar dat we nu al bezig zijn met het nazorgtraject, ofwel de herstelfase.

 • Gemeente start campagne tegen huiselijk geweld

  08 mei 2020

  De gemeente Uithoorn sluit zich aan bij de landelijke campagne tegen huiselijk geweld ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet.’ Velen van ons zitten noodgedwongen thuis door het coronavirus. Dit kan tot gevolg hebben dat spanningen oplopen en daarmee ook de kans op huiselijk geweld en kindermishandeling. De campagne roept mensen op extra alert te zijn en melding te maken bij (een vermoeden) van huiselijk geweld.

 • Aanpassingen maatregelen coronavirus

  07 mei 2020

  Het kabinet heeft op 6 mei 2020 het pakket aan maatregelen met betrekking tot het coronavirus aangepast.

 • Samenscholing melden

  07 april 2020

  Inmiddels weten we maar al te goed dat we niet met grote groepen bij elkaar mogen komen en dat we anderhalve meter afstand moeten houden. Toch houdt niet iedereen zich hier aan. Bezorgde inwoners hebben aan de gemeente gevraagd waar ze dit kunnen melden.

 • College: ‘Trots op de veerkracht die iedereen toont’

  01 april 2020

  Het coronavirus houdt iedereen in zijn greep. Inwoners en ondernemers van Uithoorn, De Kwakel en de rest van het land hebben te maken met strenge regels die niet makkelijk zijn.