Nieuws RSS icoon

 • 5 november 2020 Raadsvergadering

  28 oktober 2020

  Op donderdag 5 november 2020 is er weer raadsvergadering in de raadzaal, aanvang 19.30 uur. Enig agendapunt is de programmabegroting 2021.

 • Campagne om bewustzijn coronamaatregelen bij jongeren te vergroten

  27 oktober 2020

  De gemeente Uithoorn is een driehoeksborden-campagne gestart om jongeren te bewegen zich (beter) aan de coronamaatregelen te houden. De campagne heet ‘Daar doe ik het voor’. Niet een campagne met het wijzende vingertje, maar met een hoopvolle en positieve insteek. 

 • ‘Sluitende begroting maar er zijn ook uitdagingen’

  27 oktober 2020

  De gemeente Uithoorn heeft het jaar 2019 afgesloten met een positief saldo van 642 duizend euro. Dit bedrag is toegevoegd aan de zogenoemde ‘budgetegalisatiereserve’. De budgetegalisatiereserve is ingesteld om schommelingen in de inkomsten en uitgaven op te vangen. Daarmee creëert de gemeenteraad een extra buffer en is de gemeente beter bestand tegen financiële tegenvallers.

 • Gezamenlijke commissievergadering programmabegroting 2021

  27 oktober 2020

  Op 29 oktober 2020 vergaderen de commissies van de gemeenteraad gezamenlijk over de programmabegroting 2021. De vergadering begint om 19.30 uur.

 • Nieuw systeem voor straatverlichting in gemeente Uithoorn

  27 oktober 2020

  De straatverlichting in Uithoorn en De Kwakel, net als in andere Noord-Hollandse gemeentes, een nieuw besturingssysteem. De komende weken test netbeheerder Liander dit nieuwe systeem in onze gemeente.

 • ‘Onjuiste berichtgeving over stijging aantal geheimhoudingen’

  27 oktober 2020

  NH Nieuws heeft op 22 oktober een nieuwsbericht uitgebracht over het toenemende gebruik van geheimhouding door Noord-Hollandse gemeenten. In het bericht wordt aangegeven dat grote stijgingen te zien zijn in Uithoorn. Onterecht, zo laat de gemeente Uithoorn weten aan deze krant.

 • Blijf op de hoogte van het nieuws uit de provincie Noord-Holland

  26 oktober 2020

  Meer weten over de provincie Noord-Holland in onze regio?

 • Tijdelijke coronamaatregelen voor inkorten buslijnen Uithoorn gaan niet door

  23 oktober 2020

  Aanvankelijk was er sprake dat de buslijnen 347 en 348 tijdelijk zouden worden ingekort tot halte Poortwachter in Amstelveen. Na intensieve gesprekken tussen Connexxion, de Vervoersregio Amsterdam(VRA), de Reizigers AdviesRaad en de omliggende gemeenten gaan deze plannen niet door.

 • Mensen gezocht voor foto- en ontmoetingsproject ‘Dit zijn wij!’

  22 oktober 2020

  Met inmiddels meer dan dertig duizend inwoners, is de gemeente Uithoorn de afgelopen tientallen jaren fors gegroeid. Van dorp waarin bijna iedereen elkaar kende naar een forensengemeente. Wie zijn die inwoners van Uithoorn? Waar komen ze vandaan, wat doen ze, hoe staan ze in het leven? Wat is het dat deze inwoners met elkaar verbindt?

 • Vlaggen gemeentehuis en Thamerkerk kleuren blauw vanwege 75 jaar VN

  20 oktober 2020

  De vlaggen bij het gemeentehuis en de Thamerkerk in Uithoorn zijn deze week blauw verlicht. De reden is het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties (VN). Blauw is de huiskleur van de VN.

 • Landelijke campagne tegen (dreigende) schulden

  20 oktober 2020

  Van september tot december loopt de campagne "Kom jij eruit?" van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wethouder Ria Zijlstra (sociaal domein) is blij met de landelijke aandacht: “Door de coronacrisis komen veel huishoudens in financiële problemen. De gemeente helpt samen met onze partners om achterstanden en schulden te voorkomen. Hoe eerder inwoners en ondernemers aan de bel trekken, des te meer is er nog mogelijk."

 • Open brief college van b en w Uithoorn aan inwoners

  19 oktober 2020

  Beste inwoners van Uithoorn en De Kwakel,
  Dat inwoners en ondernemers van Uithoorn en De Kwakel veerkrachtig, daadkrachtig, innovatief en enorm creatief zijn, dat is wel gebleken nadat het coronavirus toesloeg begin maart.

 • Duurzame economische ontwikkeling mogelijk door deelname aan Invest-MRA

  15 oktober 2020

  In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) zijn veel duurzame economische initiatieven. Soms kunnen deze een financiële ondersteuning gebruiken.

 • Noodverordening per 14 oktober 22.00 uur

  15 oktober 2020

  Vanaf 14 oktober 22.00 uur gelden nieuwe, strengere maatregelen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Daarom is de noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland aangepast.

 • Isolatieactie en informatieavond

  14 oktober 2020

  Op dit moment kunt u weer gebruik maken van de isolatieactie van het Regionaal Energieloket. Met deze actie willen wij u helpen met energiebesparing en duurzaam wonen.

 • Gemeente Uithoorn hijst regenboogvlag

  13 oktober 2020

  Locoburgemeester Hans Bouma en wethouder Ria Zijlstra hebben maandag de regenboogvlag gehesen bij het gemeentehuis in Uithoorn. Dit deden zij vanwege Coming Out dag.

 • Samen werken met de gemeente Uithoorn

  13 oktober 2020

  De gemeente Uithoorn gaat de wijze van samen werken met inwoners en ondernemers vastleggen in een plan. “Dat plan willen wij graag met elkaar maken!” aldus wethouder Hans Bouma.

 • 17 oktober: Wereldarmoededag

  13 oktober 2020

  Op zaterdag 17 oktober 2020 is het Wereldarmoededag. Die dag staan we stil bij de mensen die dagelijks leven met de gevolgen van armoede. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland zijn extra kwetsbaar door de coronacrisis. Oudere mensen die geen buffer hebben om op terug te vallen, en geen vrienden of familie die hen kunnen helpen. Maar ook gezinnen met jonge kinderen die geen geld hebben voor gezonde voeding, of voor sport- en schoolactiviteiten.

 • Arnoud van der Knaap uit De Kwakel: ‘Wij zijn als gezin en bedrijf goed door mijn coronabesmetting heen gekomen’

  08 oktober 2020

  In twee weken tijd werd hij van een fitte, hardwerkende en sportieve vent een ‘oude man’. Het coronavirus bezorgde Arnoud van der Knaap (47) uit De Kwakel afgelopen maart een fikse longontsteking, en eenmaal daarvan genezen valt het nog niet mee om fysiek weer de oude te worden. Gelukkig gaat het wel de goede kant op en kan hij weer sporten.

 • Grote evenementen in 2021 voor 15 november 2020 aanmelden

  06 oktober 2020

  De coronamaatregelen hebben grote invloed op bijeenkomsten en evenementen. We weten nog niet hoe de situatie eruit zal zien in 2021 en of er mogelijkheden zijn voor grote evenementen. Toch willen we alvast inventariseren welke plannen organisatoren hebben voor 2021 voor grote evenementen, mocht de situatie het toelaten.

 • Dringend advies: draag een mondkapje als u ergens naar binnengaat

  02 oktober 2020

  Draag een mondkapje als u een winkel, museum, gemeentehuis, theater, café, gemeentelijk zwembad of sportschool binnengaat. Overal waar u binnenstapt in een ruimte die voor publiek toegankelijk is, adviseren we dringend een niet-medisch mondkapje te dragen. Het aantal coronabesmettingen stijgt hard en dat moeten we stoppen. Vandaar dit nadrukkelijke advies van de Rijksoverheid, dat in elk geval tot 20 oktober geldt voor heel Nederland.

 • Corona helemaal terug

  02 oktober 2020

  We waren er al bang voor: de herfst heeft het coronavirus nieuw leven ingeblazen. Het aantal besmettingen in onze regio is enorm gestegen, en ook in de ziekenhuizen worden steeds meer mensen met COVID-19 opgenomen. De grote toestroom van patiënten veroorzaakt buikpijn bij onze zorgverleners. Ze hebben dit al eens eerder meegemaakt, en dat was verschrikkelijk. We moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat in deze tweede golf van besmettingen weer vele, vooral oudere en kwetsbare mensen, ernstig ziek worden, of zelfs komen te overlijden.

 • Het is weer Stoptober: doe ook mee

  01 oktober 2020

  Onder de noemer 'Stoppen doen we samen' stoppen mensen door het hele land met roken. Ook nu weer geven bekende Nederlanders het goede voorbeeld. Dit jaar zijn dat comedian Jörgen Raymann, actrice Tjitske Reidinga, presentator Rick Brandsteder, First Dates barman Victor Abeln en socialite Estelle Cruijff.

 • Noodverordening per 29 september 18.00 uur

  30 september 2020

  In de persconferentie van maandag 28 september 2020 heeft het kabinet een aantal extra maatregelen aangekondigd die de veiligheidsregio in kan zetten. Daarom is de noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland aangepast op deze punten.

 • Nieuwe coronamaatregelen: beperk sociaal contact

  29 september 2020

  Het kabinet heeft op maandagavond 28 september nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om het aantal besmettingen met het coronavirus weer terug te dringen. De nieuwe maatregelen gaan in op dinsdag 29 september om 18.00 uur en gelden in ieder geval voor 3 weken.

 • Huur een woning samen met je vrienden!

  29 september 2020

  Dat het lastig is om een huis te huren, weten we allemaal. Jongeren die lang moeten wachten op een eigen woning is geen uitzondering. Met het Friendscontract van Eigen Haard kunnen jongeren uit Uithoorn en De Kwakel vanaf 18 jaar met voorrang met z’n drieën een woning in het middensegment in hun eigen woonplaats huren. Je bepaalt zelf met wie je een woning deelt.

 • Bladkorven 12 oktober geplaatst

  29 september 2020

  In de week van 12 oktober worden er weer bladkorven in de gemeente geplaatst. U kunt uw bladafval gratis kwijt op veel plekken bij u in de buurt. Wij maken regelmatig de korven leeg. Ook vegen we regelmatig de straten in de periode van bladval. De bladkorven halen we weer weg zodra het blad van de bomen is.

 • Noodverordening per 10 augustus 2020

  10 augustus 2020

  ​​​​​​​In de persconferentie van donderdag 6 augustus heeft het kabinet een aantal extra maatregelen aangekondigd die Veiligheidsregio’s in kunnen zetten.

 • Nieuwe noodverordening vanaf 4 augustus

  07 augustus 2020

  Nog steeds zijn maatregelen nodig om verdere coronaverspreiding te voorkomen. Sommige zijn bekend, maar blijven belangrijk: handen wassen, afstand houden, thuiswerken als het kan. En bij klachten: thuisblijven en testen. 

 • De meest gestelde vragen over de Noodverordening (14 oktober 2020)

  26 oktober 2020

  Op 14 oktober is er een nieuwe noodverordening vastgesteld waarin de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn opgenomen.