Nieuws RSS icoon

 • Gemeente start met beeldenserie ‘Kunst die je bijblijft’

  04 augustus 2020

  De gemeente Uithoorn telt op dit moment 43 beelden/kunstwerken in de openbare ruimte. Burgemeester Pieter Heiliegers -zelf groot kunstliefhebber- wil graag van inwoners weten bij welk kunstwerk hij of zij gevoelens heeft én waarom. Daarom start de gemeente Uithoorn de beeldenserie ‘Kunst die je bij blijft’.

 • De scholen gaan weer beginnen!

  Op 16 augustus is de zomervakantie alweer voorbij. De scholieren van Uithoorn en De Kwakel gaan naar hun nieuwe klas of naar een nieuwe school. Belangrijk dat andere weggebruikers, vooral automobilisten, een beetje extra op hen letten.

 • Trainingen Piep zei de Muis

  Op 1 september begint voor kinderen van 4 t/m 7 jaar de training Piep zei de Muis. Deze is bedoeld voor kinderen die thuis spanningen hebben (meegemaakt).

 • Wist u dat u een financiële bijdrage voor sociale, culturele, sportieve of educatieve activiteiten kunt krijgen?

  Inwoners met een laag inkomen de gemeente Uithoorn kunnen vragen om een financiële bijdrage voor sociale, culturele, sportieve of educatieve activiteiten? Hiermee kunt u bijvoorbeeld lid worden van een vereniging, een cursus volgen, naar een voorstelling gaan of aan een activiteit meedoen. Het geld kan besteed worden om iets te leren, om mensen te ontmoeten of om te ontspannen.

 • Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus

 • Onthulling bouwbord MFA Thamerdal

  28 juli 2020

  Trots laten wethouder Ria Zijlstra en een aantal toekomstige gebruikers het bouwbord voor de nieuwe Multi Functionele Accomodatie (MFA) Thamerdal zien, het nieuwe buurtcentrum naast basisschool Het Duet. De onthulling van het bouwbord luidde de daadwerkelijke start van de bouw in. De komende week wordt er geheid, zodat deze klus is geklaard als de kinderen weer naar school gaan. Als alles volgens planning verloopt, opent het buurtcentrum voor de zomervakantie van 2021 zijn deuren.

 • Wie verdient onze Uithoornse Zilveren Schakel?

  28 juli 2020

  De gemeente Uithoorn wil op 7 december 2020 tijdens een feestelijke avond vrijwilligers of mensen die zich ontzettend inzetten voor de buurt of medemens in het zonnetje zetten tijdens de tweede editie van de Zilveren Schakels. Alle inwoners, maar ook, (sport) verenigingen en diverse (vrijwilligers) organisaties kunnen hiervoor hun favoriete vrijwilliger voordragen. Iemand voordragen kan vanaf nu. En dat kan ook een jongere zijn!

 • Locatie vervangende sporthal De Scheg bekend

  28 juli 2020

  Tijdens de sloop en nieuwbouw van de huidige sporthal De Scheg wordt een tijdelijke hal geplaatst. Na onderzoek bleek het evenemententerrein de locatie die aan de eisen voldoet.

 • 5 Vakantietips tegen inbraak

  28 juli 2020

  Misschien anders dan andere jaren, maar rond deze tijd gaan veel mensen het huis uit. Op vakantie of dagjes uit. Daarmee neemt de kans op inbraak en diefstal toe. Burgernet Amsterdam e.o. geeft 5 vakantietips om inbrekers buiten de deur te houden.

 • Geen bon meer onder de ruitenwisser bij parkeerovertredingen

  21 juli 2020

  Wel een boete, maar geen bon: sinds 10 juli is de bon op de ruit bij een verkeersovertreding verleden tijd. Parkeerbonnen worden dan niet meer ter plaatse uitgeschreven maar verstuurd, zoals dat ook gebeurt bij snelheidsovertredingen. Een parkeerboete in Uithoorn wordt voortaan direct naar het huisadres verstuurd van de eigenaar van het voertuig.

 • Burgemeester Heiliegers bezoekt sushiworkshop voor kinderen

  20 juli 2020

  Burgemeester Pieter Heiliegers heeft een bezoek gebracht aan de sushi kookworkshop voor jongens van groep 7 en 8. De zomerworkshop werd gegeven door Videt.

 • Huur een woning samen met je vrienden

  16 juli 2020

  Met het Friendscontract van Eigen Haard kunnen jongeren uit Uithoorn en De Kwakel  vanaf 18 jaar met voorrang met z’n drieën een woning in het middensegment in hun eigen woonplaats huren. Je bepaalt zelf met wie je een woning deelt.

 • Vreemde eend in (de bijt) Uithoorn

  16 juli 2020

  U kent ze vast wel; de grote tamme loopeenden bij de sloot rond de Admiraal van Ghentlaan en de Johan de Wittlaan in Uithoorn. De eenden zijn herkenbaar aan de rode wratten op hun kop. Ze worden Muskuseenden of ook wel Kaapse eenden genoemd. De laatste tijd ontvangen zowel de gemeente als de dierenambulance steeds meer meldingen over deze eenden.

 • Noodverordening COVID-19 per 15 juli

  15 juli 2020

  De noodverordening die op 1 juli is ingegaan is op een aantal punten verduidelijkt. De noodverordening biedt wettelijke bevoegdheden om op te kunnen treden als dat nodig is.

 • Burgemeester Heiliegers feliciteert 100-jarige

  14 juli 2020

  Burgemeester Pieter Heiliegers heeft vrijdag een bezoek gebracht aan Corrie Bezuijen-Könst. De burgemeester wilde haar persoonlijk feliciteren met haar honderdste verjaardag.

 • Wethouder bezoekt Buurtbeheer De Legmeer

  14 juli 2020

  Tijdens een mooie zomerse ochtend is wethouder Hans Bouma op bezoek geweest bij de actieve bewoners van Buurtbeheer De Legmeer. Op een corona veilige manier werd buiten gesproken over verschillende onderwerpen die de inwoners van de buurt bezig houden.

 • Vakantieverhalen wedstrijd deze zomer

  09 juli 2020

  Gaat u dit jaar niet erop uit, maar blijft u thuis? Doe mee met de wedstrijd vakantieverhalen.

 • Aangepaste openingstijden gemeentehuis

  28 juli 2020

  U bent van harte welkom in het gemeentehuis. Denkt u wel aan onze nieuwe openingstijden (sinds 23 maart). 

 • Samenwerking drinkwaterbedrijf PWN en gemeente Uithoorn moet oplopen schulden voorkomen

  07 juli 2020

  De gemeente Uithoorn en drinkwaterbedrijf PWN hebben afgesproken om mensen met betalingsachterstanden eerder te helpen. Door betalingsachterstanden vroegtijdig in beeld te brengen willen de partijen voorkomen dat schulden oplopen.

 • Zienswijze Uithoorn op Ontwerp-Luchtvaartnota

  07 juli 2020

  Tijdens de vergadering van 2 juli 2020 stelde de gemeenteraad de zienswijze vast over de Ontwerp-Luchtvaartnota 2020-2050. Deze zienswijze is ingediend bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

 • Ook in Coronatijd is er hulp bij betalingsachterstanden

  07 juli 2020

  Door samen te werken met woningcorporatie Eigen Haard, zorgverzekeraars, Gemeentebelastingen Amstelland en drinkwaterbedrijven wil de gemeente Uithoorn mensen met betalingsachterstanden in een vroeg stadium in beeld krijgen. Daarom werken de partijen samen bij de proef ‘Vroeg er op af’.

 • Negen lintjes in gemeente Uithoorn alsnog uitgereikt

  06 juli 2020

  De negen personen uit Uithoorn en De Kwakel die tijdens de lintjesregen op 24 april Koninklijk werden onderscheiden, hebben vorige week alsnog hun lintje overhandigd gekregen van burgemeester Pieter Heiliegers.

 • Bent u onze nieuwe energiecoach?

  26 mei 2020

  Bent u een energiekenner - of wilt u dit worden - en vindt u het leuk om hierover te praten en deze ervaringen te delen? De gemeente Uithoorn is op zoek naar enthousiaste, vrijwillige energiecoaches. Een energiecoach helpt inwoners met tips om energie te besparen, het energieverbruik én te luisteren naar de persoonlijke wensen van de inwoner. Ook denkt de energiecoach mee over eventuele financieringsmogelijkheden en ondersteunt (indien gewenst) bij het aanvragen van subsidies.