Hulp bij geldzorgen

De gemeente Uithoorn helpt inwoners met financiële problemen. Met onze samenwerkingspartners bieden we voor elke inwoner ondersteuning op maat. Kijk in het overzicht voor de meest passende ondersteuning voor u of uw cliënt. Maar ook wie u kunt inschakelen als meer of minder ondersteuning nodig is. 

Overzicht meest passende ondersteuning
Hoe ondersteunen we? Hulp bij? Hoe lang? Wie helpt?
Startpunt Geldzaken Zelf online geldplannen maken  Zo vaak als nodig

Uithoorn/startpuntgeldzaken

Financieel Café Vragen, advies, invullen formulieren Eenmalig of vaker  Vrijwilliger of professional Uithoorn voor Elkaar
Maatje voor Elkaar Ondersteuning, coaching, sorteren van de post Een jaar of langer indien nodig Vrijwilliger Uithoorn voor Elkaar
Maatschappelijk werk of cliëntondersteuning (bij lichamelijke of geestelijke beperking) Praktische vragen, emotionele ondersteuning Eenmalig of vaker Professional Uithoorn voor Elkaar
Budgetcursus Leren sorteren en budgetteren  7 bijeenkomsten Professional Uithoorn voor Elkaar
Schuldhulpverlening Budgetadvies, vragen over schulden, schuldenregeling Eenmalig of vaker Schuldhulpverlener Duo+
Budgetbeheer Tijdelijk overnemen van betalingen en toewerken naar zelfbeheer Tijdelijk Budgetbeheerder Beaufin
Door huisbezoek schulden voorkomen

Heeft u moeite om uw rekeningen te betalen? Sinds 1 januari 2021 is de gemeente verplicht om u vroegtijdig hulp aan te bieden.

Hoe werkt het?
Woningcorporaties, zorgverzekeraars en energie- en waterleveranciers zijn vanaf nu verplicht om betalingsachterstanden van tussen de 30 en 100 dagen door te geven aan ons. Wij zijn dan op onze beurt verplicht om hulp te bieden aan u of uw gezin. 

Hoe wordt hulp geboden?

Huisbezoek
We komen bij u op huisbezoek. Tijdens dit bezoek leggen we uit hoe we kunnen helpen. En wordt er samen met u gekeken hoe we de problemen kunnen aanpakken. Vanwege de lockdown is een huisbezoek op dit moment niet mogelijk. In plaats van een huisbezoek nemen we telefonisch contact met u op. 
Ook kan het zijn dat u alleen een bericht per brief van ons ontvangt dat wij een signaal over een betalingsachterstand hebben ontvangen.

Doel
Het doel van deze aanpak is om grote schulden samen te voorkomen. U besluit zelf of u van onze hulp gebruikmaakt. Onze hulp is altijd gratis. 

Info- en Adviespunt Gemeente Uithoorn en “Uithoorn voor Elkaar”

Geopend op maandag, dinsdag en donderdag, van 08:30 tot 12:00 uur. 
Adres: Gezondheidscentrum De Waterlinie, Koningin Máximalaan 30 in Uithoorn. Telefoon: (0297) 30 30 44.

Financieel Café Uithoorn

Vragen over geldzaken en administratie? Krijgt u brieven, maar begrijpt u niet wat erin staat? Moeite met een aanvraagformulier van de gemeente, bijvoorbeeld voor uw WW- of bijstandsuitkering, of een regeling of toeslag? Of wilt u dat iemand helpt met budgetteren, zodat u uw vaste lasten kunt blijven betalen?

De medewerkers van het Financieel Café van Uithoorn van Elkaar zitten klaar voor uw vragen! Elke dinsdag tussen 9.00 tot 11.00 uur. Hun hulp is gratis. Adres: Kuyperlaan 50, Uithoorn.

Meer weten of direct een afspraak maken? Dat kan dagelijks tussen 09.00 tot 17.00 uur, via het Informatie en Adviespunt Uithoorn voor Elkaar: tel. 0297 303044, of info@uithoornvoorelkaar.nu. Of kijk op Uithoorn voor Elkaar.nl.

Extra inloopmomenten op 3 donderdagen

In de laatste maanden van dit jaar zijn er bij het Financieel Café extra inloopmomenten, in de prachtige nieuwe Bibliotheek in Uithoorn (Marktplein 65). U bent daar welkom op:

  • donderdag 13 oktober, 14 tot 16 uur;
  • donderdag 10 november, 14 tot 16 uur;
  • donderdag 8 december, 14 tot 16 uur.
Sociaal Loket

Telefonisch spreekuur: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 10.30 uur. 
Telefoon: (0297) 51 31 11. Mail: sociaal.loket@uithoorn.nl.

Hulp aan ondernemers

Ondernemers in de gemeente Uithoorn die financiële problemen hebben, kunnen gratis hulp en begeleiding krijgen.