Maatschappelijk werk of cliëntondersteuning

Maatschappelijk werkers ondersteunen mensen bij het omgaan met allerlei problemen in het dagelijks leven of werk. Ze zoeken samen met u naar een oplossing voor uw probleem.

Hulp van het maatschappelijk werk

Wanneer u in één van de volgende situaties zit, dan kunt u eraan denken eens met een maatschappelijk werker te gaan praten. U heeft bijvoorbeeld:

  • geldproblemen;
  • slechte huisvesting;
  • gezondheidsproblemen;
  • een verbroken relatie of relatieproblemen;
  • moeite met het verwerken van een verlies;
  • last van stress, spanningen of somberheid;
  • last van eenzaamheid.

Maatschappelijk werk is er voor iedereen. Het is gratis. U kunt zelf contact opnemen; u heeft geen doorverwijzing nodig. Wanneer het nodig is, schakelt maatschappelijk werk extra hulp in, bijvoorbeeld van de gemeente, de ouderenzorg, de politie, de geestelijke gezondheidszorg of een onderwijsinstelling.

Cliëntondersteuning voor mensen met een beperking

Gewoon meedoen, ook als u of uw kind een beperking of chronische ziekte heeft. Soms heeft u daar ondersteuning bij nodig. Bij MEE Amstel en Zaan kunt u terecht voor vragen op alle levensgebieden zoals wonen, opvoeding, vervoer en werk.

De medewerkers van MEE kijken samen met u wat u nodig heeft, zodat u zelf weer verder kunt. Zij geven uitleg over ingewikkelde zaken, staan naast u en denken mee om een goede oplossing te vinden.
Ook mensen om u heen (uw partner, familie of de mantelzorg) kunnen een beroep doen op de cliëntondersteuning.
Als u wilt, helpt een cliëntondersteuner van MEE u bij de gesprekken met een Wmo-adviseur of andere indicatiestellers. MEE is onafhankelijk. De ondersteuning is gratis.

Meer informatie over MEE Amstel en Zaan vindt u op meeaz.nl.

Participe Amstelland en MEE Amstel en Zaan zijn onderdeel van Uithoorn voor Elkaar. Verschillende organisaties op het gebied van welzijn in Uithoorn werken hier samen om u zo snel mogelijk op weg te helpen met uw vragen en ideeën. Zit u ergens mee of wilt u iets organiseren? Loop eens binnen op het wekelijkse spreekuur of neem contact op per telefoon of e-mail.