Bijdrage voor gezinnen

Gezinnen met een laag inkomen kunnen de gemeente vragen om een financiële bijdrage voor schoolactiviteiten, clubcontributie of een huiswerkcomputer voor hun kinderen.

Vergoedingen voor kinderen en ouders


Leven is geld uitgeven. Blijft er na uw vaste uitgaven geen geld meer over voor fitness, de bioscoop of een cursus? Geen geld voor schoolactiviteiten, clubcontributie of een huiswerkcomputer voor uw kinderen? De gemeente kan u helpen. 
Bekijk hieronder onze vergoedingen. En hoe u ze kunt aanvragen.

Kinderen 
(4 tot 18 jaar)
Vergoeding voor Maximaal bedrag
Lagere school

Schoolactiviteiten, vakantie-activiteiten, sport en cultuur,
(ook kleding en vervoer)

  €129,- 
(per jaar, per kind)
Middelbare school Schoolactiviteiten, vakantie-activiteiten, sport en cultuur
(ook kleding en vervoer)
  €180,- 
(per jaar, per kind)
Middelbare school Huiswerkcomputer en bijbehorende zaken   €462,- 
(eenmaal per vier jaar, per gezin)

De bijdragen voor gezinnen zijn bedoeld voor ouders uit de gemeente Uithoorn zonder vermogen en een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm*.

Direct aanvragen?


Digitaal aanvragen is snel! U kunt met één digitaal formulier een bijdrage vragen voor de declaratiefondsen en de computerregeling. U heeft hiervoor uw DigiD nodig.

Meer weten? Neem contact op met het Sociaal Loket


Neem contact op met het Sociaal Loket. Telefonisch spreekuur: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 10.30 uur (0297) 513111. 

*de hoogte van de bijstandsnorm hangt af van de grootte van het gezin. Vraag het aan het Sociaal Loket of zoek het zelf op internet, kijk hiervoor op: Hoe hoog is mijn bijstandsuitkering op Rijksoverheid.nl.