Bijdrage voor gezinnen

Gezinnen met een laag inkomen kunnen de gemeente vragen om een financiële bijdrage voor schoolactiviteiten, clubcontributie of een huiswerkcomputer voor hun kinderen.

Vergoedingen voor kinderen en ouders

Leven is geld uitgeven. Blijft er na uw vaste uitgaven geen geld meer over voor fitness, de bioscoop of een cursus? Geen geld voor schoolactiviteiten, clubcontributie of een huiswerkcomputer voor uw kinderen? De gemeente kan u helpen. Bekijk hieronder onze vergoedingen. En hoe u ze kunt aanvragen.

Kinderen 
 
Vergoeding voor Maximaal bedrag
0 tot en met 11 jaar

Schoolactiviteiten, vakantie-activiteiten, sport en cultuur, 
(ook kleding en vervoer)

 €139,- (per kalenderjaar, per kind)
12 tot en met 17 jaar Schoolactiviteiten, vakantie-activiteiten, sport en cultuur 
(ook kleding en vervoer)
 €194,- (per kalenderjaar, per kind)
11 tot en met 17 jaar Huiswerkcomputer en bijbehorende zaken   €490,- (eenmaal per 5 jaar, per kind)

De bijdragen voor gezinnen zijn bedoeld voor ouders uit de gemeente Uithoorn met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm*.

Hoe werkt het

Declaratiefonds kinderen

Wanneer u voor het declaratiefonds in aanmerking komt dan betalen wij het hele bedrag in één keer aan u uit. U dient vervolgens het ontvangen bedrag in 2024 te besteden aan activiteiten voor uw kinderen. De bonnen en facturen moet u bewaren tot en met 31 december 2024. Wij kunnen een steekproef doen en de bonnen en facturen opvragen om te controleren of u het geld heeft besteed aan activiteiten voor uw kinderen. 

Computerregeling

Wanneer u voor de computerregeling in aanmerking komt dan betalen wij het hele bedrag in één keer aan uit. U dient het ontvangen bedrag binnen twee maanden te besteden aan een computer. De bon of factuur stuurt u binnen twee maanden naar de gemeente op onder vermelding van computerregeling, uw naam en adres. 

Direct aanvragen?

Digitaal aanvragen is snel! U kunt met één digitaal formulier een bijdrage vragen voor de declaratiefondsen en de computerregeling. U heeft hiervoor uw DigiD nodig. Kijk hiervoor op Vraag direct een bijdrage aan.

Meer weten? Neem contact op met het Sociaal Loket

Neem contact op met het Sociaal Loket. Telefonisch spreekuur: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 10.30 uur (0297) 513 111. 

*de hoogte van de bijstandsnorm hangt af van de grootte van het gezin. Vraag het aan het Sociaal Loket of zoek het zelf op internet, kijk hiervoor op: Hoe hoog is mijn bijstandsuitkering op Rijksoverheid.nl.