Hulp bij het huishouden

De regeling Huishoudelijke hulptoelage (HHT) Diensten Thuis is een gemeentelijke regeling waarmee u extra huishoudelijke diensten kunt inkopen.

Wat is de HHT Diensten Thuis?

Met de HHT Diensten Thuis kunt u zelf extra huishoudelijke werkzaamheden inkopen. Wordt voor u als mantelzorger het huishouden steeds lastiger te combineren met uw zorgtaken? Kunt u wel wat extra uren hulp gebruiken bij het schoonmaken? Wilt u dat uw vaste hulp langer of vaker komt? Wellicht kunt u dan een beroep doen op de HHT Diensten Thuis.

Voor wie is de HHT Diensten Thuis?

Mantelzorgers die als mantelzorger ingeschreven staan bij Mantelzorger & Meer, kunnen gebruik maken van de HHT Diensten Thuis. Dit geldt ook inwoners van Uithoorn die een indicatie hebben voor Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Welke werkzaamheden vallen onder de HHT Diensten Thuis?

De hieronder genoemde werkzaamheden vallen onder de werkzaamheden van de HHT Diensten Thuis:

 • wassen en strijken
 • (samen) boodschappen doen
 • extra hulp in het huishouden
 • ramen buiten lappen
 • schoonmaken balkon
 • opruimen/aanvegen tuin
 • zolder/kelder opruimen
 • ondersteunen bij het bereiden van de maaltijd
 • koper/zilver poetsen
 • voorjaars-/najaarsschoonmaak
 • keukenkastjes/koelkast schoonmaken
 • logeerkamer/studeerkamer schoonmaken
Maximum aantal uur

U kunt met de HHT Diensten Thuis maximaal 2 uur per week huishoudelijke werkzaamheden inkopen. De extra huishoudelijke werkzaamheden hoeven niet wekelijks plaats te vinden. U kunt er ook voor kiezen om af en toe wat extra tijd voor huishoudelijke werkzaamheden in te kopen. U kunt hierover met de aanbieder zelf afspraken maken.

Aanbieders HHT Diensten Thuis

De HHT Diensten Thuis wordt geleverd door de zorgaanbieder die ook de Hulp bij het huishouden op grond van de Wmo bij u levert. Uw zorgaanbieder probeert voor de HHT Diensten Thuis dezelfde medewerker in te zetten die ook de Hulp bij het huishouden bij u doet. Als mantelzorger kunt u kiezen uit de door de gemeente Uithoorn gecontracteerde aanbieders. De aanbieder regelt de aanvraag en de uitvoering van de HHT Diensten Thuis. U maakt zelf met de aanbieder afspraken over de inzet van de HHT Diensten Thuis. Dit hoeft dus niet via de gemeente plaats te vinden.

Kosten HHT Diensten Thuis

De bijdrage van de HHT Diensten Thuis bedragen € 5,- per uur. De verschuldigde eigen bijdrage betaalt u rechtstreeks aan de zorgaanbieder. U betaalt voor de HHT Diensten Thuis géén eigen bijdrage via het CAK.

Geïnteresseerd?

Bent u mantelzorger, dus zorgt u langdurig en intensief voor een naaste, en geïnteresseerd in regeling HHT Diensten Thuis, dan kunt u contact opnemen met Mantelzorg & Meer. Mantelzorg & Meer is bereikbaar op telefoonnummer (020) 512 72 50 of per e-mail info@mantelzorgenmeer.nl. Als u als mantelzorger in aanmerking komt voor de regeling HHT Diensten Thuis dan geeft Mantelzorg & Meer uw gegevens door aan de aanbieder van uw keuze.
Heeft u een indicatie voor Hulp bij het huishouden op grond van de Wmo, dan kunt u contact opnemen met de aanbieder die ook de Hulp bij het huishouden bij u levert.

Contactgegevens aanbieders

Alfa & Zorg

(T) (085) 760 25 09
(E) indicaties@alfazorg.nl

Axxicom

(T) (088) 298 74 74
(E) thuishulp@axxicom.nl

Tzorg

(T) (088) 002 55 00
(E) informatie@tzorg.nl

Zonzorg

(T) (071) 541 0778
(E) leiderdorp@zonzorg.nl

ZorgSamen

(T) (0297) 521 916
(E) info@zorgsamen.nl