Overlijden en uitvaart

Een uitvaartverzorger ondersteunt en regelt veel praktische zaken bij een overlijden. Hij neemt meestal ook contact op met de beheerder van de begraafplaats en doet aangifte doen van overlijden bij de gemeente. Dit moet binnen 5 dagen na de dag van overlijden.  

Maatregelen in verband met het Coronavirus voor de algemene begraafplaats Uithoorn en Begraafplaats Karssenhof in Ouder-Amstel

  • Het bestuursteam coronavirus, bestaande uit bestuursleden van BGNU, LOB, LVC en VMC, komt op basis van dit overleg tot de conclusie dat bijeenkomsten - ook die met minder dan 100 personen - vanaf 15 maart 18.00 uur niet meer zijn toegestaan.
  • Indien bij u bekend is dat in de familie-/vriendenkring van de overledene Corona is geconstateerd dient u ons dit direct te melden zodat wij onze medewerkers kunnen informeren en passende maatregelen kunnen treffen.
  • Het RIVM heeft een uitspraak gedaan over het aantal aanwezigen bij een uitvaart. Voor de uitvaartplechtigheden en condoleancebezoek mag het gezelschap niet groter zijn dan 30 personen. Dit is exclusief de personeelsleden.
  • Het advies van 15-03-2020 aangaande de relatie van de personen ten opzichte van de overledene (eerste graad bloed- en aanverwanten) komt hiermede te vervallen.
  • Van alle deelnemers aan deze plechtigheid wordt gevraagd minimaal 1,5 meter van elkaar afstand te nemen.
Aankomende tijd geen inloop op de maandagen


De gemeente heeft besloten om de gemeentelijke begraafplaats in verband met de aanvullende maatregelen tegen corona tot nader orde te sluiten voor de inloop op de maandagen.

Datum begrafenis of crematie bepalen


Een begrafenis of crematie moet binnen 6 werkdagen na het overlijden plaatsvinden. Als de uitvaartondernemer, of u zelf, aangifte van overlijden heeft gedaan, ontvangt u van de gemeente 'verlof tot begraven of cremeren'. Dit verlof heeft u nodig om opdracht te geven tot begrafenis of crematie. In overleg met een uitvaartcentrum kunt u de datum voor de begrafenis of crematie bepalen.

Tarieven


Begraven tarieven 2020. De verschillende asbestemmingen kunt u hier ook vinden.  

Voor uitvaartondernemers


De begraafplaatsadministratie is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 15.30 uur. Voor een reservering maken voor een begrafenis kunt u mailen naar begraven@uithoorn.nl tussen 09.00 en 21.00 uur. 
Binnenkort gaat de algemene begraafplaats Uithoorn met een begraafplaatsagenda werken. Met de begraafplaatsagenda kunt u als uitvaartondernemer op elk moment van de dag een reservering maken voor een begrafenis. 

Aanwezigheid administratief medewerker op begraafplaats


Let op: vanwege de coronamaatregelen graag bellen met de administratieve medewerker op (0297) 513 111. Tot 1 juni is de administratie op de gemeentelijke begraafplaats gesloten.

Elke maandag een administratief medewerker van de gemeente aanwezig op de gemeentelijke begraafplaats aan de Noorddammerweg. Heeft u vragen over begraven in Uithoorn of heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren voor de begraafplaats, dan kan zij u hiermee helpen. Zij is elke maandag aanwezig tot 15.30 uur. 

Begraaftijden


Begrafenissen, bijzetten van urnen en het verstrooien van as kunnen plaatsvinden van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot uiterlijk 16.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot uiterlijk 13.30 uur.

Informatie over graf, urn, grafrechten en grafmonumenten 
Begraafplaats op video 

 

Bijzondere begraafplaatsen


Naast de gemeentelijke begraafplaats zijn er in Uithoorn drie bijzondere begraafplaatsen:

  • Thamerkerk, Amsteldijk Noord 1 te Uithoorn
  • Zijdelveld (R.K. Parochie Emmaüs), Zijdelveld te Uithoorn
  • St. Jans Geboorte De Kwakel, Kwakelsepad 4 te De Kwakel

Het beheer van deze begraafplaatsen is in handen van de plaatselijke kerkbesturen.

Contactgegevens begraafplaats


Adres 

Noorddamerweg 42, 1424 NX De Kwakel. Contact verloopt via gemeente@uithoorn.nl Telefoonnummer: (0297) 513 111.

Postadres

Postbus 8, 1420 AA Uithoorn

Openingstijden en bereikbaarheid 

De begraafplaats kunt u iedere dag bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.

Uitgelicht