Overlijden en uitvaart

Een uitvaartverzorger ondersteunt en regelt veel praktische zaken bij een overlijden. Hij neemt meestal ook contact op met de beheerder van de begraafplaats en doet aangifte doen van overlijden bij de gemeente. Dit moet binnen 5 dagen na de dag van overlijden.

Datum begrafenis of crematie bepalen

Een begrafenis of crematie moet binnen 6 werkdagen na het overlijden plaatsvinden. Als de uitvaartondernemer, of u zelf, aangifte van overlijden heeft gedaan, ontvangt u van de gemeente 'verlof tot begraven of cremeren'. Dit verlof heeft u nodig om opdracht te geven tot begrafenis of crematie. In overleg met een uitvaartcentrum kunt u de datum voor de begrafenis of crematie bepalen.

Belastingtelefoon voor nabestaanden

Sinds kort is het voor nabestaanden ook mogelijk de Belastingtelefoon voor nabestaanden te bellen als zij hulp nodig hebben met vragen over toeslagen, inkomstenbelasting, erven en erfbelasting. Dat kan gratis via (0800) 235 8354.

Kijk voor meer informatie op belastingdienst.nl/nabestaanden

Voor uitvaartondernemers

De begraafplaatsadministratie is bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 15:30 uur. Voor reserveringen kunt u vanaf 21 maart met de begraafplaatsagenda op elk moment van de dag online een reserveringsaanvraag doen voor een begrafenis. Wilt u meer informatie over de te volgen stappen: mail dan naar begraven@uithoorn.nl voor de gebruikshandleiding. Deze wordt u dan toegestuurd.

Bent u uitvaartondernemer en heeft u geen inloggegevens, neem dan contact op met de begraafplaatsadministratie van de gemeente Uithoorn, tijdens werkdagen van 09:00 tot 15:30 uur. U krijgt dan uw inloggegevens waarmee u via de begraafplaatsagenda een reserveringsaanvraag voor een begrafenis kunt doen. Buiten kantooruren kunt u mailen naar begraven@uithoorn.nl, zet in de mail uw gegevens en u krijgt de inloggegevens toegestuurd.

Tussen 09:00 en 21:00 uur behandelen wij reserveringsaanvraag of mail.

Tot 21 maart kunt u nog gewoon mailen en bellen, u kunt ook nu al de inloggegevens aanvragen.

Begraaftijden

Begrafenissen, bijzetten van urnen en het verstrooien van as kunnen plaatsvinden van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot uiterlijk 16.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot uiterlijk 13.30 uur.

Gebruikmaken van een rolstoel

Bij de Algemene Begraafplaats Uithoorn is een rolstoel geplaatst voor mensen die slecht ter been zijn. De rolstoel kunt u in gebruik nemen door middel van een muntslot.
De rolstoel staat in de overdekte wachtruimte naast het kantoor. 

Informatie over graf, urn, grafrechten en grafmonumenten 
Bijzondere begraafplaatsen

Naast de gemeentelijke begraafplaats zijn er in Uithoorn drie bijzondere begraafplaatsen:

  • Thamerkerk, Amsteldijk Noord 1 te Uithoorn
  • Zijdelveld (R.K. Parochie Emmaüs), Zijdelveld te Uithoorn
  • St. Jans Geboorte De Kwakel, Kwakelsepad 4 te De Kwakel

Het beheer van deze begraafplaatsen is in handen van de plaatselijke kerkbesturen.

Contactgegevens begraafplaats

Adres 

Noorddamerweg 42, 1424 NX De Kwakel. Contact verloopt via gemeente@uithoorn.nl Telefoonnummer: (0297) 513 111.

Postadres

Postbus 8, 1420 AA Uithoorn

Openingstijden en bereikbaarheid 

De begraafplaats kunt u iedere dag bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.