Lokale voorrang sociale huurwoningen

Een deel van de sociale huurwoningen in de gemeente Uithoorn wordt met voorrang verhuurd aan inwoners met binding aan de gemeente. Vanaf 11 september 2023 verandert de manier waarop u voorrang kunt krijgen op de sociale huurwoningen in gemeente Uithoorn. Vanaf dat moment moet u deze voorrang zelf opslaan bij uw WoningNet inschrijving. Dit doet u snel, makkelijk en veilig met de MyQii app.

Voorwaarden

Voor voorrang bij de toewijzing van een sociale huurwoning gelden deze voorwaarden: 

 • U moet zijn ingeschreven op WoningNet. Ga hiervoor naar WoningNet.nl  
 • U bent ouder dan 18 jaar 
 • De woning waar u op reageert past bij uw situatie en inkomen
 • U heeft binding met de gemeente Uithoorn. Dat houdt in: 
   
 • U woont al minstens 6 jaar aaneengesloten in Uithoorn of De Kwakel en u staat al 6 jaar of langer ingeschreven in de Basis Registratie Personen (BRP) van gemeente Uithoorn.

Of: 

 • U heeft tussen nu en 10 jaar geleden minimaal 6 jaar aaneengesloten in Uithoorn of de Kwakel gewoond. U bent dus maximaal 4 jaar geleden uit de gemeente Uithoorn verhuisd. 

EN:

 • U laat een voor verhuur bestemde zelfstandige sociale huurwoning die eigendom is van een corporatie achter 

Of:

 • Alle volwassen personen uit het huishouden hebben een leeftijd van ten minste 18 en ten hoogste 27 jaar. In dit geval krijgt u voorrang op een jongerenwoning.

Inschrijfduur bij WoningNet telt

De inschrijfduur bij WoningNet bepaalt uw plaats op de ranglijst: degene met de langste inschrijfduur krijgt als eerste een woning. 

Voorrang aanvragen 

Vanaf 11 september 2023 moet u zelf uw voorrang aanvragen. Dit kan eenvoudig via de MyQii app.
Zo werkt dat: 

 1. Haal in de App Store of Play Store de MyQii app op. 
 2. Log in op WoningNet en geef aan dat u een MyQii voor Woningnet wilt aanmaken. 
 3. Voor het aanvragen van voorrang zijn enkele gegevens nodig uit MijnOverheid. Die haalt u op met MyQii in combinatie met uw DigiD.
 4. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan wordt de voorrang toegevoegd aan uw profiel in WoningNet.

Heeft u meer hulp nodig? Zoek dan in Woningnet op MyQii. 

Sociaal Loket

Bent u niet digitaal vaardig, dan kan het Sociaal Loket de voorrang voor u vastleggen. U kunt contact opnemen met het Sociaal Loket (Wmo) tijdens de spreekuren: Via de telefoon van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 10:30 uur, telefoonnummer (0297) 513 111. U kunt ook een e-mail sturen naar: sociaal.loket@uithoorn.nl.
U heeft hiervoor uw klantnummer van WoningNet nodig. 

MyQii app

Op WoningNet leest u hoe u met de MyQii app voorrang kunt aanvragen. Voor technische vragen over MyQii kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van WoningNet Regio Amsterdam op (0900) 202 30 72 (gebruikelijke belkosten).