Burgernet

Burgernet is een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers in een bepaalde buurt. Burgemeester Pieter Heiliegers roept alle inwoners van Uithoorn en De Kwakel op zich aan te melden.

Burgernet is samenwerking tussen burgers, gemeente en politie


Burgernet   is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie. Burgernet kan op lokaal niveau worden ingezet bij de opsporing van verdachte of vermiste personen of voor andere (heterdaad)incidenten, waarbij deelnemers via een spraak- of sms-bericht wordt gevraagd uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon. Wie informatie heeft, kan gratis bellen met het Burgernetnummer 0800-0011. Die speelt de informatie direct door naar de politie.

Aanmelden voor Burgernet


Heeft u zich nog niet aangemeld? Ga dan nog vandaag naar burgernet.nl om u te registreren. Elke inwoner van 16 jaar of ouder kan meedoen (ook vanaf uw werkadres).

Wat is het verschil tussen NL-Alert, AMBER Alert en Burgernet?


AMBER Alert en NL-Alert zijn twee afzonderlijke diensten met een ander doel dan Burgernet.

AMBER Alert is landelijk waarschuwingssysteem


AMBER Alert is een landelijk waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen, waarbij via verschillende media (waaronder sms) wordt gevraagd te helpen bij de opsporing van een vermist kind.

Aanvullend alarmmiddel


NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel van de overheid voor de mobiele telefoon. NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Denk aan een grote brand waarbij giftige rook vrijkomt, explosiegevaar of een overstroming. NL-Alert werkt niet met sms-berichten maar op basis van cell broadcast. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is.