NK Tegelwippen

De gemeente Uithoorn doet dit jaar mee met het NK Tegelwippen. In het NK Tegelwippen strijden gemeenten met elkaar wie de meeste bestratingstegels wipt en vervangt door beplanting. We starten op 21 maart 2024, de dag van de lente. Doet u ook mee?
We doen mee in de categorie ‘kleine gemeentes’. En om het extra leuk te maken, hebben we de gemeenten Diemen en Ouder-Amstel officieel uitgedaagd om de meeste tegels te wippen!

Op 21 maart trapt wethouder Ferry Hoekstra de wedstrijd af met het weghalen van tegels aan de Joost van den Vondellaan. Er komt tijdelijk een bloementuin, maar uiteindelijk willen we samen met de bewoners en gebruikers van het gebied een ontwerp maken. 

Meld uw tegels aan op de website van NK Tegelwippen 

Alleen tegels die aangemeld zijn tellen mee voor het NK. Dus meld uw tegels aan op Meedoen - NK Tegelwippen.

Tegeltaxi

De gemeente Uithoorn biedt een gratis tegeltaxi aan voor iedereen die zijn/haar tuin onttegelt. Vraag de tegeltaxi aan via de button hieronder.  

Tegeltaxi aanvragen

De tegels worden woensdag om de week (niet tijdens de zomervakantie) opgehaald. U dient de tegels op de stoep klaar te zetten, uit de buurt van andere objecten, zodat de ophaaldienst ze ook weer makkelijk mee kan nemen. De tegels zullen worden vermalen en worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe bestrating.

Waarom doen we mee? 

Groen is niet alleen mooi, maar ook goed. Bij extreme regenval kan het water weg en dat zorgt voor minder overlast. Als het extreem warm wordt, geven planten en bomen verkoeling. Daarnaast nemen planten en bomen CO2 op, daarvan hebben we internationaal afgesproken dat we de uitstoot daarvan verminderen. Het is dus goed voor de gezondheid, voor de dieren in de omgeving en voor het leefbaar houden van de stad. 

Wat kun je doen? 

Elke tegel telt! Door een aantal tegels te verwijderen zou u al een groene border aan kunnen leggen in de voor- of achtertuin. Kom in actie en wip die tegels. Ook al is het maar een klein stukje: alle beetjes helpen. Hier vindt u inspiratie: Inspiratie - NK Tegelwippen.

Wijkacties

We nemen het als gemeente op tegen de gemeenten Diemen en Ouder-Amstel, maar ook binnen de gemeente zal de strijd losbarsten. Tijdens de looptijd van het NK zullen de 6 grootste wijken van de gemeente Uithoorn het tegen elkaar opnemen om de meeste tegels te wippen. Tijdens een wijkactie (zie onderstaande data) kunt uw tegels inleveren in ruil voor een aardigheidje. De tegels die u heeft ingeleverd tellen mee voor de strijd tussen de wijken in de gemeente Uithoorn én voor de strijd met Diemen en Ouder-Amstel. 

Uiteraard word u beloond voor uw harde werk: degene die tijdens de wijkactie de meeste tegels komt inleveren, wint een gratis tuinadvies van hovenier Wesselings. 

De data van de wijkacties vindt u hieronder. De locatie volgt nog.

Data wijkacties  Waar 
24 mei 2024 Centrum 
08 juni 2024  Thamerdal 
28 juni 2024  Zijdelwaard 
07 juli 2024 Legmeer 
22 september 2024 Meerwijk 
13 oktober 2024 De Kwakel