Schansgebied

Het Schansgebied vormt samen met het dorpscentrum de historische kern van Uithoorn. Een gebied waar kansen en uitdagingen liggen. De gemeente heeft voor dit gebied een nieuw plan gemaakt. Een groen plan, dat past bij de rijke historie van dit mooie stukje Uithoorn.

Huisjes de Schans
Foto: huizen aan de Schans. 

Het nieuwe plan 

Het nieuwe plan is een plan voor het héle Schansgebied. In dit plan is ruimte voor nieuwbouw, aandacht voor groen en voldoende mogelijkheid om te parkeren. Bij de nieuwe inrichting van het gebied hechten we veel belang aan het behoud en herstel van het unieke, historische karakter. Zo behouden en restaureren we het kerkfront van de Schanskerk en laten we de voorste delen van de kerkmuur staan. Achter het front en deze muren komt nieuwbouw. Welke functie deze nieuwbouw precies krijgt, is nog niet bekend. Bij de kerk komt ruimte om te parkeren.

Niet alleen het kerkfront wordt gerestaureerd, ook de pastorie wordt in ere hersteld. Om het historisch lint te herstellen, bouwen we bovendien naast de pastorie een klein cluster van mooie woningen. Qua stijl zullen deze woningen bij de bestaande bebouwing in het Schansgebied passen. Een groen park met wandelpaden en drie parkeerclusters met groene hagen eromheen maken het plan compleet. 

Wilt u meer weten over het plan en de stand van zaken? Lees dan verder op uithoorndenktmee.nl. Hier kunt u ook het filmpje over het plan bekijken en u aanmelden voor de nieuwsbrief. Zo mist u niets!