Online geldplannen

Op de website startpuntgeldzaken.nl/uithoorn vindt u tips over geld. Bijvoorbeeld tips om minder geld uit te geven. Maar ook tips als u regelmatig geld overhoudt. De tips zijn voor iedereen, of u nu een hoog of laag inkomen hebt. De verschillende online plannen (hieronder te vinden) zijn gratis en anoniem in te vullen.

Werkloosheid

Bent of wordt u werkloos, dan vragen geldzaken extra aandacht. Wilt u weten hoe u die goed kunt regelen? Met dit geldplan krijgt u tips over uw situatie

Beter rondkomen

Wilt u uw inkomsten en uitgaven beter in balans brengen? Gebruik dan het geldplan Beter rondkomen’.

Rondkomen met kinderen

Heeft u niet genoeg geld om uw kinderen te geven wat ze nodig hebben? En wilt u weten welke regelingen er zijn? Het geldplan Rondkomen met kinderen helpt u hierbij.

Kom uit de geldzorgen

Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Wilt u grip op uw geld? Het geldplan Kom uit de geldzorgen. helpt u stap voor stap op weg. Het geeft inzicht in hoe u geld kunt besparen. En helpt u om dit ook echt te doen.

Bijna 18 jaar

Welke geldzaken moet je regelen als je 18 wordt? Het geldplan Bijna 18 zet dit voor je op een rij. Let op: soms duurt het even voordat iets geregeld is. Vul daarom dit geldplan 2 maanden voordat je 18 wordt in.

ZZP'er

Bent u zzp’er of wilt u zzp’er worden? Met het geldplan ZZP kunt u zien welke risico’s er zijn, hoe u uw kans op succes kunt vergroten en hoe u financiële problemen kunt voorkomen.

Pensioen

Wat kunt u doen aan uw pensioen? Het geldplan Pensioen geeft u praktische tips voor nu en later.

Sparen, aflossen of beleggen

Heeft u geld over? Met het geldplan Sparen, aflossen of beleggen ontdekt u wat voor u goede keuzes zijn.

Studie (klein)kinderen

Wilt u geld sparen voor de studie van uw kind of kleinkind? Bepaal zelf welk bedrag u spaart. En bekijk wat het oplevert als u dit spaart of belegt. Gebruik daarvoor het geldplan Studie (klein)kinderen.

Statushouders

Het geldplan Statushouders is voor statushouders die niet meer in een AZC wonen en 18 jaar en ouder zijn. En voor hun begeleiders. Het geldplan is in het Nederlands. De belangrijkste begrippen worden uitgelegd in het Engels, Arabisch of Tigrinya.

Scheiden

Gaat u scheiden? Dan moet u veel regelen. Ook qua financiën. Het geldplan Scheiden helpt u om uw inkomsten en uitgaven in beeld te krijgen. En welke vervolgstappen u kunt nemen. Er zijn twee plannen: Nog niet gescheiden of Al gescheiden.