Jeugdhulp

Wanneer jongeren en opvoeders er zelf met hulp van de omgeving niet uitkomen dan biedt de gemeente passende hulp aan. Bij het Sociaal Loket van de gemeente kunnen jongeren en opvoeders hulp krijgen die bij hen past.

Contact met Sociaal Loket 

Heeft u vragen of zorgen over uw kind, neem dan contact op met een medewerker van het Sociaal loket via Sociaal.loket@uithoorn.nl. Ook kunt u telefonisch via (0297) 513 111 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur een afspraak maken of uw vraag stellen.

In gezondheidscentrum de Waterlinie (Koningin Máximalaan 30, Uithoorn) is ook een gemeentelijk informatiepunt waar u zonder afspraak terecht kunt. Dit informatiepunt is geopend op maandag- en dinsdagochtend van 08.30 tot 12.00 uur. 

Specialistische hulp

Als uw kind specialistische hulp nodig heeft, bespreekt u dit ook met een medewerker van het Sociaal Loket. Of met de (huis)arts. U kunt gebruikmaken van de zorg die door de gemeente is ingekocht. Deze zorg is gratis. Een overzicht vindt u op Ikzoekjeugdhulp.nl. Is deze zorg niet geschikt dan kunt u bij het Sociaal Loket een persoonsgebonden budget (Pgb) aanvragen als u hiervoor in aanmerking komt. 

Meer informatie
  • Jeugdhulptrainingen
  • Tarieven maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp Uithoorn 2017 (pdf, 136 kB) voor tarieven van en meer informatie over Persoonsgebonden budget Jeugdhulp. Deze tarieven zijn op te vragen bij: webredactie@duoplus.nl.