Column van de burgemeester: Samen wandelen

In mijn column ga ik in op actuele onderwerpen of deel ik met u momenten die ik als burgemeester heb beleefd. Ook ga ik in op vragen die aan mij gesteld worden.

Weet u het nog, die nare coronatijd? Vast wel. We mochten tijdens de pandemie zeer weinig. En u herinnert zich ook vast dat we anderhalve meter afstand van elkaar moesten houden. Veel mensen zochten naar dingen die wél konden. Wandelen bijvoorbeeld. Een mooie manier om toch te bewegen en lekker buiten te zijn. Ook ik heb samen met mijn José heel wat gewandeld in die tijd. En niet alleen met mijn vrouw, ook met de raadsleden. En met inwoners. Als burgermeester wilde ik toch in contact blijven met iedereen. Hoe lastig dat toen ook was. 

Ik heb erg genoten van die wandelingen. Ik kon mooie gesprekken voeren en tegelijkertijd in beweging blijven. Sport en bewegen, het was én is gezond voor lichaam en geest. 

Daarom kwam ik onlangs op het idee om die wandelingen met inwoners weer op te pakken. Wandelt u een volgende keer met mij mee? U kunt een afspraak maken via mijn secretaresse. Dat kan via e-mail: bestuurssecretariaat@uithoorn.nl. Mijn secretaresse zal in de maand mei contact opnemen met de inwoners die zich hebben aangemeld. 

Ik zou graag in juni beginnen met de wandelingen; zo rond 12.30 uur heeft mijn voorkeur. Maar uiteraard kunnen we ook een keer afwijken van die tijd als het niet anders kan. In totaal maak ik tien wandelingen van ongeveer 45 minuten. Dus vol is vol. 

Ik kijk ernaar uit!

Pieter Heiliegers, burgemeester van de gemeente Uithoorn