Column van de burgemeester: Hoe gaat het privé met u burgemeester?

In mijn column ga ik in op actuele onderwerpen of deel ik met u momenten die ik als burgemeester heb beleefd. Ook ga ik in op vragen die aan mij gesteld worden.

Zo nu en dan krijg ik de vraag: “Hoe gaat het privé met u burgemeester?” Het antwoord is dat het prima gaat met mij en mijn José. Wel is het de afgelopen twee weken behoorlijk druk geweest voor ons beiden. Zeker na alle intensieve en mooie dagen. Zoals Koningsdag en de Lintjesregen met 11 Koninklijke onderscheidingen, de 4 mei-herdenkingen in Uithoorn en De Kwakel en Bevrijdingsdag, waarbij het AKU-clubicoon Wil Voorn herdacht werd na haar plotselinge overlijden. Triest om haar te verliezen. Ook vele gemeenteraads- en commissievergaderingen zijn er geweest. Allemaal in het belang van de gemeenschap van Uithoorn & De Kwakel.

De wereldstad

Maar er was ook tijd voor ontspanning. Zo zijn mijn José en ik in het weekend van Hemelvaart een paar dagen in Londen geweest. Alhoewel ik daar met familie en vrienden alsook beroepshalve regelmatig ben geweest, is het altijd een fijn weerzien en doen we nieuwe indrukken op. Nog steeds. 
Londen is echt een wereldstad. Met zo’n 8 miljoen inwoners kun je daar zeker over spreken. Vele kunst- en cultuuruitingen. U weet… daar houden wij van. Een bezoek aan het British Museum, in de kamers nr 60 tot en met 66, gaf ons een prachtig inkijkje in de Egyptische dynastie van enkele duizenden jaren geleden. Wat indrukwekkend om te zien dat er toen al een soort beschaving was. De volgende dag een bezoek aan “His Majesty’s Theatre”. In dit theater hebben we de musical The Phantom of the opera gezien. Wat een prachtige voorstelling en zuivere zang. En wat een groot aantal theaters is er toch in die wijk West-End! 
`
Londen is een stad waar de openbaar-vervoervoorziening erg goed geregeld is. Zo konden we vrij gemakkelijk naar de campus van mijn voormalige managementopleiding in de London City University: Ashridge / Hult. Alsook met de trein -in 30 minuten- naar Wimbledon. Tennis is namelijk de favoriete sport van José. En dan is het mooi om eens ter plaatse te zien wat je normaal alleen op televisie ziet. Althans, nu wel zonder tennisspelers... Maar indrukwekkend was het sowieso. We zagen grote stadions en een heus tennismuseum met de twee belangrijke echte bokalen: die voor winnaar single men en winnaar single women.

We hebben genoten… en we zijn weer opgeladen en geïnspireerd voor de komende tijd.

Pieter Heiliegers, burgemeester van de gemeente Uithoorn