Uitnodiging 29 juli participatie beeld Op de Klucht

Beste kunstliefhebber!

De gemeenteraad van Uithoorn/De Kwakel heeft in april 2020 de cultuurnota 2020-2023 vastgesteld. Een van de activiteiten uit deze nota is het plaatsen van nieuwe beelden in de gemeente Uithoorn.
Omdat de Legmeer een van de wijken is waar de minste beelden staan is in deze wijk gekozen om Op de Klucht een eerste beeld te plaatsen. Hiervoor zijn twee kunstenaars benaderd: Rob Schreefel en Lolke van der Bij. Zij zullen ieder twee kunstwerken voordragen die volgens hen tot hun recht komen op deze locatie. Heel graag vragen we u, als inwoner van de wijk, om mee te beslissen over het definitieve kunstwerk dat in de Legmeer zal worden geplaatst.


Afbeelding: QRCode voor Uitnodiging

Hoe gaan we dat doen?

Bewoners van de wijk Legmeer zijn op donderdag 29 juli uitgenodigd voor een speciale avond in de raadzaal van het gemeentehuis van Uithoorn. Beide kunstenaars presenteren dan de twee kunstwerken aan u. 
Na de presentatie krijgt u direct de gelegenheid om een beeld te kiezen. Het beeld dat de meeste stemmen krijgt wordt uiteindelijk geplaatst. Nog dezelfde avond maken we de uitslag bekend!

Praktische informatie

De avond vindt plaats op donderdag 29 juli 2021 van 19.00 uur tot 19.45 uur. De locatie is het gemeentehuis aan de Laan van Meerwijk 16 in Uithoorn. Loco-burgemeester Jan Hazen verwelkomt u graag op deze avond.

Coronamaatregelen

Natuurlijk nemen we nog steeds de coronamaatregelen in acht. Dat betekent dat er maximaal 30 personen in de raadzaal terecht kunnen. Wij verzoeken u dan ook om met niet meer dan twee personen per huishouden te komen. 

Bij meer dan 30 aanmeldingen zal op dezelfde avond tussen 20.00 uur en 20.45 uur een tweede sessie worden georganiseerd. Mocht u ingedeeld zijn in de tweede sessie, dus om 20.00 uur, dan laten we u dat uiterlijk op 27 juli per mail weten. Hoort u niks? Dan zijn er niet meer dan dertig deelnemers en houden we gewoon één sessie van 19.00 tot 19.45 uur.

U kunt zich aanmelden tot en met zondag 25 juli.