Werkzaamheden vijzelgemaal Alfons Arienslaan

Zet dit in mijn agenda

Van
maandag 01 maart, 2021 om 08:00
Tot
vrijdag 30 juli, 2021 om 17:00
Locatie
Vijzelgemaal Alfons Ariënslaan

Wat gaan we doen

Het vijzelgemaal (nr. 211) aan de Alfons Ariënslaan pompt het afvalwater naar de waterzuivering. Dit vijzelgemaal is verouderd en wordt vervangen door een nieuw gemaal met elektrische centrifugaal pompen. Het nieuwe gemaal komt op dezelfde plaats en daarom wordt eerst het oude vijzelgemaal met de gehele betonconstructie verwijderd. Tijdelijke pompinstallaties worden ingezet om de afvoer van afvalwater te waarborgen. 

Hieronder ziet u de tekening en een foto van de locatie;
Vijzelgemaal Alfons Arienslaan

Bomen

De bomen belemmeren de werkzaamheden om de nieuwe constructie te plaatsen. Vijf bomen zullen moeten wijken. Deze bomen staan niet op de bijzondere bomenlijst en zijn daarmee volgens de APV vrijgesteld van de kapvergunningsprocedure. Als het werk gereed is, worden weer nieuwe kleine bomen rondom het nieuwe gemaal geplant. 

Planning

In de eerste twee weken van maart beginnen we met kappen. We houden hierbij uiteraard rekening met het broedseizoen van vogels, dat half maart begint. In april wordt de aannemer geselecteerd die het gemaal gaat verwijderen en het nieuwe gaat plaatsen. Door de lange levertijden van materialen wordt in mei / juni gestart met de werkzaamheden. 

Vragen

Heeft u vragen hierover, dan kunt u contact opnemen met de heer A.M. Muller. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0297) 51 31 11 of per e-mail via gemeente@uithoorn.nl onder vermelding van zaaknummer 2021-020808, Vijzelgemaal Alfons Ariënslaan.