Werkzaamheden dorpscentrum De Kwakel fase 1

Zet dit in mijn agenda

Van
maandag 10 mei, 2021
Tot
dinsdag 31 augustus, 2021
Locatie
Drechtdijk, Kerklaan, De Kwakel

Er is onderhoud nodig aan de kabels en leidingen voor stroom, gas en water in het dorpscentrum van De Kwakel. Deze werkzaamheden worden opgedeeld in 2 fases, vanwege het project herinrichting dorpscentrum De Kwakel .

Planning

Deze werkzaamheden worden gedaan in opdracht van de gemeente, maar ingepland en uitgevoerd door de nutsbedrijven zelf: Liander (stroom), Stedin (gas), PWN (drinkwater), KPN en NKM (telecom).

De volgorde van de werkzaamheden (onder voorbehoud van wijzigingen hierin van de uitvoerende bedrijven)

Liander (stroom)

  • april: 1e fase van de werkzaamheden afgerond 
  • 7 tot 13 juni: kabel Drechtdijk bij nieuwbouw van Leenders (ter hoogte van de bakker) als bouwsteigers weg zijn 

Stedin (gas)

  • 10-21 mei: werkzaamheden fase 1 aan de westzijde afgerond, vervangen hoofdleiding.

PWN (drinkwater)

Als Stedin klaar is, start PWN met fase 1 van de waterleiding aan de westzijde. Datum volgt.

2e fase 

Voor gas en waterleiding gebeurt het werk in 2 fases. De 2e fase vindt plaats tijdens de uitvoering van de geplande herinrichting van het dorpscentrum. Hiervoor wordt het centrum tijdelijk afgesloten. De data hiervoor volgen. De werkzaamheden aan het telecomnetwerk (KPN en NKM) worden binnenkort ingepland en starten als het netwerk van het pand van de Rabobank definitief afgekoppeld kan worden.

Meer informatie 

Aanwonenden en ondernemers die direct aan het werkgebied grenzen, ontvangen een brief van het nutsbedrijf over de planning en eventuele overlast om rekening mee te houden. In deze brief vindt u vaak ook de contactgegevens van het bedrijf dat aan het werk is of gaat. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Maak dan gebruik van deze mogelijkheid om direct met het bedrijf contact hierover op te nemen. 

Heeft u vragen

Heeft u geen brief ontvangen maar wel vragen vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer (0297) 51 31 11 of per e-mail via gemeente@uithoorn.nl, onder vermelding van Herinrichting Dorpscentrum De Kwakel.