Werkzaamheden aanleg ontsluitingsweg Woonwijk De Rietkraag en herinrichting parkeerterrein KDO

Zet dit in mijn agenda

Begin april is de aannemer D. van der Steen gestart met de aanleg van de definitieve ontsluitingsweg voor de woonwijk De Rietkraag, de inrichting van de fietsstraat op de Vuurlijn en de herinrichting van het parkeerterrein bij KDO en de Vuurlijn.

Van
maandag 04 april, 2022
Tot
donderdag 28 juli, 2022
Locatie
Woonwijk De Rietkraag, KDO parkeerterrein Vuurlijn De Kwakel

Wat doen we?

Het parkeerterrein wordt opnieuw aangelegd, met daaromheen een fietsstraat. Daarnaast komt er een coupure (een doorgang) door de dijk om De Rietkraag met de Vuurlijn te verbinden. De aannemer is begonnen aan de westkant, dus aan de kant van de Poelweg (fase 1 en is ondertussen voltooid). Het asfalt wordt verwijderd door te frezen en breken. Daarna begint de aannemer met het aanleggen van de nieuwe fietsstraat. De werkzaamheden worden afgesloten met het aanbrengen van asfalt.

Vuurlijn Stelling van Amsterdam

De dijk is eigendom en in beheer bij het Waterschap Waternet, zij hebben de plannen goedgekeurd en officiële vergunning hiervoor gegeven.Omdat de Vuurlijn onderdeel van de Stelling van Amsterdam (opgenomen op de werelderfgoedlijst) is, is van tevoren de uitvoering van de coupure afgestemd met de provincie Noord-Holland. Hun afgegeven advies hiervoor is opgenomen in de omgevingsvergunning. 

Het vervolg – fase 2

Op 23 mei gaan we een omklap maken naar fase 2. Dan gaat de westkant open en is de oostkant afgesloten. In deze fase gaan wij bezig met het realiseren van de definitieve doorsteek naar de wijk De Rietkraag. Tijdens de werkzaamheden is er een tijdelijke doorsteek naar De Rietkraag. De coupure door de dijk wordt dan vanaf ca. 30 mei gemaakt. Ook leggen we de riolering aan, richten we de parkeerplaats en de fietsstraat aan de oostkant in. Daarna wordt alles afgewerkt. Wij verwachten medio juli klaar te zijn met de werkzaamheden. Vanaf 23 mei gelden de nieuwe omleidingsroutes (via de Poelweg) volgens onderstaande afbeelding.


Afbeelding: Fase 2 werkzaamheden (klik op de afbeelding voor een grotere weergave).


Afbeelding: Vuurlijn fase 2 (klik op de afbeelding voor een grotere weergave).

Wat betekent dit voor u?

Doorrijden op de Vuurlijn is nog steeds niet mogelijk. Fietsers gaan over de oude weg heen en kruisen het werkvak. Tijdens onze werktijden (tussen 7.00 en 18.00 uur) kunt u geluidshinder ervaren. We snappen dat dit vervelend voor u kan zijn.  

Bereikbaarheid In den Ossewaerd

In den Ossewaerd is bereikbaar via de Poelweg. Gasten kunnen eventueel ook parkeren op de Ambachtshof en lopend over het bruggetje naar In den Ossewaerd. 

Bereikbaarheid KDO

Wilt u naar KDO met de auto? Volg dan de omleidingsborden vanaf de Vuurlijn en Ringdijk naar de Anjerlaan, dan komt u vervolgens via de Evenementenlaan op de parkeerplaats van het terrein. Wij adviseren om zoveel mogelijk met de fiets te komen. 

Informatie tijdens de werkzaamheden 

Omwonenden kunnen de app van de aannemer gebruiken om de voortgang van de werkzaamheden te volgen. Dit is de Dirk van der Steen app en kunt u gratis via de Apple Store of Google Play downloaden. Als u vaak deze route gebruikt, kunt u uiteraard ook deze app gebruiken. Via social media houden we u ook op de hoogte.

Vragen

Werken aan de weg brengt helaas hinder met zich mee. Wij hopen op uw begrip. Hebt u nog vragen en/of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op (0297) 513 111.