Werkzaamheden aan klimaatinstallatie bij het gemeentehuis

Zet dit in mijn agenda

Van
maandag 08 maart, 2021 om 08:00
Tot
vrijdag 26 maart, 2021 om 17:00
Locatie
Gemeenethuis Uithoorn

De klimaatinstallatie van het gemeentehuis Uithoorn is dringend aan vervanging toe. Vanaf eind 2020 wordt al hard gewerkt in en op het gemeentehuis om de huidige klimaatinstallatie te vervangen. Bij vervanging van zo’n systeem liggen duurzame keuzes natuurlijk voor de hand. Daarom heeft de gemeente gekozen voor een geheel gasloze klimaatinstallatie. Door deze werkzaamheden is het ook nodig om buiten in de straat te werken. Netwerkbeheerder Liander voert de werkzaamheden in opdracht van de gemeente uit. Het kan zijn dat u overlast heeft van de werkzaamheden. Wij vragen uw begrip hiervoor. Hieronder vindt u een planning van de werkzaamheden. 

Vanaf week 10  

Liander zal voor de nieuwe elektravoorziening een tracé aanleggen vanaf de kruising Laan van Meerwijk – Korte Boterdijk tot het transformatorhuis naast de personeelsingang van het gemeentehuis. 
Het tracé zal in de stoep worden gelegd en zal daardoor voor het autoverkeer geen hinder geven. 

Week 12 – 23 maart 

De aannemer legt vanaf het transformatorhuis een nieuwe elektra voedingskabel aan onder het voetpad aan de waterzijde van het gemeentehuis. 
Gevolgen voor bezoekers gemeentehuis:

  • Deze dag is het voetpad langs de waterzijde naar de ingang van het gemeentehuis, helemaal afgesloten voor voetgangers (met hekken).
  • Heeft u een afspraak op het gemeentehuis en parkeert u op het grote parkeerterrein aan de Korte Boterdijk? Volg dan de omleidingsroute voor voetgangers naar de ingang van het gemeentehuis. 

Week 12 – 26 maart 

Op deze dag wordt het gemeentehuis omgeschakeld van de oude elektra op de nieuwe aansluiting vanuit het transformatorhuis. Op deze dag is er géén stroom in het gemeentehuis van Uithoorn en is het gemeentehuis gesloten. 
Gevolgen voor bezoekers gemeentehuis:

  • Het gemeentehuis, de receptie, balieburgerzaken is deze dag gesloten en is er geen dienstverlening mogelijk.
  • De gemeente blijft wel telefonisch bereikbaar via (0297) 513 111 of per e-mail gemeente@uithoorn.nl
  • Maakt u een afspraak, dan houdt het afsprakensysteem rekening met het wegvallen van deze dag. 

Wij helpen u graag verder op een ander moment.

Verdere werkzaamheden

Vanaf 29 maart begint Liander met het verwijderen van het oude elektratracé. Dit tracé loopt vanaf het politiebureau, via de hoofdingang van het gemeentehuis richting het parkeerterrein langs het water. Deze werkzaamheden nemen wel wat tijd in beslag maar Liander probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken. Het gemeentehuis zal altijd bereikbaar blijven, net als de Meerlaan.