Werkzaamheden Uithoornlijn september 2023

Zet dit in mijn agenda

De aanleg van de Uithoornlijn, en daarmee de bouwfase, is grotendeels afgerond. Sinds vorige maand rijdt de testtram over het nieuwe tracé. Tegelijkertijd zijn we bezig met afrondende bouwwerkzaamheden langs het hele tracé, waaronder in de onderdoorgang van de Zijdelweg.

Van
maandag 18 september, 2023
Tot
vrijdag 06 oktober, 2023
Locatie
Onderdoorgang Zijdelweg

Werkzaamheden in onderdoorgang Zijdelweg: maandag 18 september tot en met vrijdag 6 oktober 2023

In de onderdoorgang wordt er verder gewerkt aan de afronding van de gecombineerde bus-/trambaan. Momenteel is er een te groot hoogteverschil tussen de betonnen ondergrond en de rails. Om dit te herstellen frezen we een laagje van het beton en brengen we opnieuw asfalt aan. Vervolgens maken we een gootje langs de spoorstaven waarin we bitumen gieten, een soort lijm. Dit geeft de spoorstaven de ruimte om te krimpen en uit te zetten bij warmer of kouder weer. Daarnaast vervangen we de tijdelijke rijplaten door definitieve roosters.

  • De werkzaamheden zijn van maandag 18 september tot en met vrijdag 6 oktober tussen 7.00 en 19.00 uur. 

Hinder voor omwonenden

De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd. Omwonenden ervaren mogelijk hinder van het geluid van de werkzaamheden. Het personeel is geïnstrueerd op het beperken van geluidsoverlast, tijdens en bij het verlaten van de werkzaamheden, en de aannemer ziet hier op toe. 

Meer informatie en contact

Tijdens de testperiode wordt u via de gebruikelijke kanalen van de Uithoornlijn op de hoogte gehouden van het project, de testperiode en de werkzaamheden. Kijk voor meer informatie op uithoornlijn.nl. U kunt daarnaast contact opnemen met de projectorganisatie via uithoornlijn.nl, info@uithoornlijn.nl of (06) 3872 7942 (telefoon, SMS, Whatsapp). Via de website kunt u zich aanmelden voor een automatische emailnotificatie als er een nieuwsbericht verschijnt op de website en de digitale nieuwsbrief. Daarnaast kunt u het project volgen via de BouwApp of Facebook (zoek op Uithoornlijn).