Start werkzaamheden de Rietkraag

Zet dit in mijn agenda

Van
zondag 16 september, 2018
Tot
donderdag 31 december, 2020
Locatie
de Rietkraag, Uithoorn

In de week van maandag 3 september 2018 is de firma Reimert Bouw en Infrastructuur, in opdracht van VORM Ontwikkeling, begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van project de Rietkraag. Deze voorbereidende werkzaamheden bestaan nu vooral uit het bouwrijp maken van de grond door het aanbrengen van verschillende zandlagen. Deze werkzaamheden nemen een paar maanden in beslag.

Deze zogenaamde voorbelasting duurt in totaal negen maanden. Daarna kan de aannemer beginnen met de aanleg van bouwwegen en de bouw van de woningen. Na de bouw van de woningen wordt het openbaar gebied definitief ingericht. De verwachting is dat eind 2020 het project klaar is.

Veiligheid en bereikbaarheid tijdens de bouw

Om het terrein van de Rietkraag te kunnen bereiken met bouwmaterieel, is er een tijdelijke bouwweg aangelegd die aansluit op de Vuurlijn. Om de veiligheid van (brom)fietsers zoveel mogelijk te kunnen garanderen, is voor de duur van het hele bouwproject een vrij liggend (brom)fietspad aangelegd. Het (brom)fietspad ligt in de groenstrook naast de weg (Vuurlijn). Tussen de weg en het (brom)fietspad brengt de aannemer nog een fysieke afscheiding aan. Hierdoor komt het (brom)fietsverkeer niet in aanraking met het bouwverkeer en ander gemotoriseerde verkeer.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt tijdens werkdagen langskomen in de keet of bellen met de uitvoerder, De heer Stoter (06)12 02 78 98.