Rioolwerkzaamheden Achterberglaan en Evenementenlaan

Zet dit in mijn agenda

Het rioolstelsel op de Achterberg- en Evenementenlaan wordt opgeknapt.

Van
maandag 24 april, 2023 om 07:00
Tot
vrijdag 23 juni, 2023 om 22:00
Locatie
Achterberglaan en Evenementenlaan

Update Ingestort riool
Tijdens de inspectie is een ingestort riool ontdekt ter hoogte van de Ter Braaklaan – Achterberglaan. Het riool is tijdelijk gerepareerd en de omleiding is opgeheven. 

Fases werkzaamheden

Fase 1: Reinigen en inspecteren 

Met behulp van een hogedrukwagen wordt het vuil in het hoofdriool richting de put gespoten. Het vuil wordt daarna opgezogen met een vacuümwagen. Zodra het riool schoon is, begin de inspectie. Via de put wordt met een computergestuurde videocamera het riool gecontroleerd. Fase 1 is reeds afgerond.

Fase 2: Plaatsen van de kousen in de buizen 

Zodra de kunststofvoering wordt aangebracht, ontvangen de directe aanwonenden een brief met een planning. 

Fase 3: Putrenovatie 

Dit begint op 7 juni op de Achterberglaan en eindigt 19 juni op de Evenementenlaan.

Fase 4: Inspectie geplaatste kousen en putrenovatie

Van 20 juni tot en met 21 juni. 

Kousmethode

De aannemer maakt gebruik van de zogenaamde kousmethode. Door in het bestaande hoofdriool een kunststofkous aan te brengen en uit te harden met uv-licht, ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding. Om deze nieuwe kous aan te brengen moet het riool eerst worden gereinigd en geïnspecteerd. 

Overlast

Omwonenden worden door de aannemer met een brief geïnformeerd wat men moet doet en kan verwachten aan eventuele overlast.

Parkeren

Wilt u erop letten dat u uw auto niet binnen ongeveer 10 meter van een inspectieput parkeert? Dat zijn de grote vierkante putten met ronde deksels (60 cm) in de straat. De putten moeten geopend kunnen worden voor het uitvoeren van onze werkzaamheden. 

Planning

De werkzaamheden zijn van 24 tot en met 23 juni. Afhankelijk van de situatie en het weer. 

Informatie via deze website en BouwApp

Alle informatie over de planning en de uitvoering van de werkzaamheden zijn hier na te lezen. De BouwApp is gratis te downloaden in de App Store.

Meer informatie

Ook de aannemer zet zich in om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Heeft u vragen over onze werkzaamheden? Of ervaart u overlast?  Neem dan contact op via telefoonnummer (088) 88 54 260 of via e-mail rtmeldingen@gmb.eu o.v.v. de uitvoerder Gino Toetenel.