Nieuwe bestrating Ganzendiep

Zet dit in mijn agenda

Van
dinsdag 31 augustus, 2021
Tot
vrijdag 29 oktober, 2021
Locatie
Ganzendiep

Door wie

Aannemersbedrijf aannemersbedrijf J. van Ingen in opdracht van de gemeente.

Planning

Op 31 augustus richt de aannemer een opslagplaats in. Op 6 september begint de aannemer daadwerkelijk met het opbreken van de bestrating en het aanbrengen van nieuwe bestrating. Volgens planning wordt het gehele werk eind oktober opgeleverd. Deze planning is echter onder andere afhankelijk van het weer, waardoor de aannemer kan uitlopen. De aannemer houdt u op de hoogte.

Bereikbaarheid

Om de overlast te beperken wordt het werk in delen gedaan. De fasen overlappen elkaar met een aantal dagen. Mocht u wel overlast ervaren, vragen wij uw begrip voor de tijdelijke situatie. De volgorde van de fasen is:

  1. Op 31 augustus worden de werkzaamheden verricht ter plekke van het plantsoen  (woningnr. 1 t/m 13 oneven en woningnr. 2 en 4);
  2. Vanaf 13 september start gedeelte 4 t/m 12 even / 17 t/m 21 oneven;
  3. Vanaf 27 september start het laatste gedeelte van Ganzendiep.

Het gedeelte van de straat is ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De parkeervakken worden ook op die locatie opgeheven. Er komen loopschotten voor de bereikbaarheid van de appartementen. Mogelijk komen er op de Grote Wielen tijdelijke parkeervakken, als er onvoldoende parkeermogelijkheden over blijven op Ganzendiep en in de directe omgeving daarvan.

Ophalen van afval

De ondergrondse container op het Ganzendiep gaat dicht op het moment dat deze niet te bereiken is voor de vuilniswagen. Vanaf dat moment komt er een tijdelijke bovengrondse container aan het begin van de straat. Ook het PMD en papier worden op de reeds vastgestelde dagen daar dan opgehaald. Indien noodzakelijk zorgt de aannemer voor het transport van uw afval naar het begin van de straat.

Kleine wijziging ontwerp

Na de mogelijkheid tot inspraak van de bewoners en na de berichtgeving van de gemeente dat het ontwerp is vastgesteld, heeft de gemeente een verzoek ontvangen om meer parkeerplaatsen aan te brengen. Conform voorstel 3, waar 25 huishoudens mee hebben ingestemd, komen er parkeerplaatsen bij nabij de trafo. Dat mag ook volgens het bestemmingsplan. De voorstellen om parkeerplaatsen aan te brengen in het plantsoen zijn afgewezen, omdat hier wel een wijziging in het bestemmingsplan voor nodig is. De gemeente kan daarnaast wegens de coronamaatregelen niet constateren of er een parkeerdruk is die een wijziging in het bestemmingsplan rechtvaardigt. Een hoge parkeerdruk geeft ook geen garanties op het opofferen van groen ten bate van meer parkeerplaatsen.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum op telefoonnummer (0297) 513 111.