Kruising Laan van Meerwijk, Amstelplein en Korte Boterdijk afgesloten

Zet dit in mijn agenda

Van
maandag 10 januari, 2022
Tot
vrijdag 11 maart, 2022
Locatie
Kruising Laan van Meerwijk, Amstelplein en Korte Boterdijk

Vanaf maandag 10 januari 2022 beginnen we met een nieuw deel aan werkzaamheden voor het verkeersplan. Bij de uitvoering van deze werkzaamheden is de kruising Laan van Meerwijk tussen de Koningin Máximalaan en de Korte Boterdijk afgesloten. Eerst werken we tot aan het Amstelplein. Daarna vanaf het Amstelplein tot en met de kruising Korte Boterdijk – Laan van Meerwijk.  

Wat kunt u verwachten?

Auto’s rijden tijdelijk over de parallelweg (ventweg) die voor het gemeentehuis is aangelegd. Het winkelcentrum, gemeentehuis en politiebureau blijven ook nu gewoon bereikbaar. Net als woningen en bedrijven in de directe omgeving. Vanaf de parallelweg (ventweg) komt een doorsteek naar het Amstelplein. Deze doorsteek sluiten we weer af als we met een nieuw deel van de werkzaamheden beginnen. De volgende stap is dat hier het riool wordt vervangen en de nieuwe asfaltlagen van de toekomstige weg worden gemaakt. De veiligste route voor fietsers is via De Schans en de Dorpsstraat. 

Kabels en leidingen en riolering

Voordat de werkzaamheden beginnen, maken wij een planning. Wij hopen natuurlijk dat we deze kunnen halen. Maar omdat we veel onder de grond werken kan het zijn dat we niet altijd zeker weten wat we hier kunnen aantreffen. Zo weten we bijvoorbeeld wel dát er een kabel of leiding loopt, en ongeveer op welke hoogte deze liggen. Maar toch blijkt dat in de praktijk weleens anders te zijn. En soms treffen we vervuilde grond aan die moet worden verwijderd. Hierdoor kan het zijn dat de planning anders kan worden omdat de werkzaamheden meer tijd kosten dan we vooraf hadden gedacht.

Planning

Op Realisatie verkeersplan centrum Uithoorn/Afsluitingen kunt u alle fases bekijken van het verkeersplan. Fase 6a, 6b en 7 zijn niet de allerlaatste fasen van de werkzaamheden onder de grond. Na fase 7 werken we nog tussen de Laan van Meerwijk en het Zijdelmeer. En ronden we fase 5 (Zijdelveld) af. We verwachten dat deze laatste werkzaamheden begin maart klaar zijn. 

Bedankje namens de projectgroep Verkeersplan Uithoorn

Er is in 2021 hard gewerkt aan de realisatie van het Verkeersplan Centrum Uithoorn. In 2022 starten we met de bovengrondse werkzaamheden en gaan we langzaamaan zien hoe mooi het centrum wordt. Wij danken u voor uw begrip het afgelopen jaar en kijken uit naar een mooi eindresultaat! Blijf op de hoogte en volg alle werkzaamheden via de BouwApp.