Herinrichting Dorpscentrum De Kwakel

Zet dit in mijn agenda

De Kwakel krijgt een nieuw dorpscentrum. Inmiddels is er al gewerkt aan de riolering. Vanaf 15 mei is het hele centrumgebied afgesloten voor alle verkeer en de verwachting is dat dit 10 weken gaat duren, tot circa eind juli.

Van
maandag 15 mei, 2023
Tot
maandag 31 juli, 2023
Locatie
Dorpscentrum De Kwakel

Het dorpscentrum vernieuwen is een grote klus op een klein oppervlak. Dat gaat helaas niet zonder tijdelijk ongemak voor omwonenden, ondernemers en bezoekers. Zo wordt het centrum van De Kwakel een flink aantal weken in zijn geheel afgesloten voor al het verkeer. De winkels blijven wel te voet bereikbaar en de marktkramen verhuizen tijdelijk naar Traverse. De gemeente koos samen met de werkgroep voor deze intensieve, maar snelle aanpak. Alles in één keer doen levert namelijk het beste resultaat en de kortste hinder op.

Informatie via website en BouwApp

Alle informatie over de plannen en uitvoering van de werkzaamheden zijn te vinden op uithoorndenktmee.nl. Daar kunt u zich aanmelden voor de nieuwsmailing om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Ook de aannemer zet zich in om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Dagelijkse informatie over de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen vindt u in De BouwApp. Deze app is gratis te downloaden in de App Store. Zoek daarna in de app naar ‘De Kwakel’ en u heeft alle informatie steeds binnen handbereik.

Meer informatie 

Komende periode werkt AW Infrabouw in opdracht van gemeente Uithoorn aan een betere riolering en bestrating in het dorpscentrum. De werkzaamheden bestaan uit het opbreken van de bestaande verhardingen, vervangen van de riolering, het aanbrengen van een nieuwe fundering, het aanbrengen van nieuwe bestrating en het aanplanten van nieuw groen. Het is mogelijk dat de werkzaamheden enige overlast geven in de vorm van verminderde bereikbaarheid van de woningen en winkels. Om deze overlast tot een minimum te bespreken, hebben wij tijdelijke parkeerplaatsen gemaakt en maken we gebruik van omleidingen.

Bereikbaarheid winkels

Kaartje 1 - werkvlak dorpscentrum De Kwakel
Afbeelding: Kaartje 1 - werkvlak dorpscentrum De Kwakel.

De winkels blijven bereikbaar en we adviseren u om met de fiets uw boodschappen te doen. Op het plein is beperkte parkeerruimte voor uw auto of fiets.

Omleidingen

Wij hebben diverse omleidingswegen voor u in kaart gebracht. De omleidingen vindt u op de onderstaande kaart in het groen met in het rood het afgesloten werkvlak.

Kaartje 2 - omleidingen dorpscentrum De Kwakel
Afbeelding: Kaartje 2 - omleidingen dorpscentrum De Kwakel.

Volg het project via de BouwApp

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is het project te volgen via de BouwApp. Download de BouwApp op uw mobiele telefoon of tabblad en blijf op de hoogte! U kunt de ‘BouwApp’ vinden in de appstore. Is de app geïnstalleerd? Zoek het project dan op onder de naam ‘Herinrichting dorpscentrum de Kwakel’. Open het project en klik op ‘volgen’.

Vragen? Stel ze aan onze omgevingsmanager

Kom gerust langs bij ons inloopspreekuur! Elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur bent u welkom in het uitvoerdersverblijf.

QR-code informatie werkzaamheden dorpscentrum De Kwakel
Afbeelding: QR-code informatie werkzaamheden dorpscentrum De Kwakel.