Asfaltwerkzaamheden Vuurlijn (vanaf Ringdijk tot en met de kruising met de Noorddammerweg)

Zet dit in mijn agenda

De Vuurlijn vanaf de Ringdijk tot en met de kruising met de Noorddammerweg is op verschillende plekken slecht, heeft scheuren en wordt dit jaar opgeknapt.

Van
maandag 15 augustus, 2022
Tot
woensdag 24 augustus, 2022
Locatie
Vuurlijn, vanaf Ringdijk tot en met de kruising met de Noorddammerweg

Let op; Deze werkzaamheden worden om de hinder te beperken in de zomervakantie gedaan. Leveranciers en bezoekers kunnen misschien last ondervinden van de afwijkende route door de omleiding die voor deze werkzaamheden is ingesteld.

Wat doen we

  • Al het asfalt wordt verwijderd op de Vuurlijn vanaf de Ringdijk tot en met de kruising met de Noorddammerweg, om de weg daarna opnieuw op te bouwen;
  • De bovenste 3 centimeter van de kruising Vuurlijn-Ringdijk wordt vervangen;
  • Er wordt een kruidenmengsel (verschillende inheemse soorten ter bevordering van de biodiversiteit) naast de inrit van Vuurlijn nr 36 aangebracht. De gedeeltelijk reeds verwijderde inrit naar het weiland naast Vuurlijn nr 36 wordt hiervoor geheel verwijderd. Doordat het kruidenmengsel op een zanderige ondergrond wordt aangebracht, blijft het weiland goed bereikbaar.

Wanneer

De werkzaamheden beginnen in de week van 15 augustus. Op 24 augustus om 07.00 uur is al het werk klaar. Het aanbrengen van het kruidenmengsel gebeurt later in het jaar.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de Vuurlijn tussen de Ringdijk en de Noorddammerweg, inclusief de kruising Ringdijk – Noorddammerweg afgesloten voor al het verkeer. Voor deze situatie worden er omleidingen ingesteld. 

Het kruispunt Ringdijk-Vuurlijn wordt zo vaak en zo lang mogelijk open gehouden. Er zijn drie korte momenten dat we het moeten afsluiten en wel op;

  • 16 augustus van 10:00 tot 11:00 uur. (verwijderen bovenste laag asfalt);
  • 22 augustus van 07:00 tot 11: uur (aanbrengen bovenste laag asfalt);
  • 23 augustus van 07:00 tot 24 augustus 07:00 uur (aanbrengen en uitharden rode coating).

Op 16 en 22 augustus worden verkeersbegeleiders ingezet om het verkeer om te leiden. Voor de afsluiting van 23 op 24 augustus wordt voor al het verkeer een omleiding ingesteld.

De brug over de Ringvaart is voor voetgangers en fietsers altijd bereikbaar via de Noorddammerweg en Stelling / Linie.

Met de aanwonenden/ondernemers van de Vuurlijn ter hoogte van het project zijn afzonderlijke afspraken gemaakt voor hun bereikbaarheid. 

Leveranciers en bezoekers aan dorpscentrum De Kwakel - Let op! 

Deze werkzaamheden worden om de hinder te beperken in de zomervakantie gedaan. Leveranciers en bezoekers kunnen misschien last ondervinden van de afwijkende route door de omleiding die voor deze werkzaamheden is ingesteld.

Overige maatregelen

  • Voor de omleiding over de Iepenlaan worden er tijdelijk 3 versmallingen verwijderd. Na de werkzaamheden worden deze terug geplaatst. Daarna worden alle versmallingen in de Iepenlaan voorzien van extra belijning.
  • De hulpdiensten krijgen altijd doorgang over de Vuurlijn.

Vragen

Als u nog vragen heeft over deze werkzaamheden op de Vuurlijn dan kunt u contact opnemen ons Klant Contact Centrum op telefoonnummer (0297) 513 111. 


Afbeelding: Afsluiting 15 augustus om 07.00 uur tot 23 augustus om 07.00 uur


Afbeelding: Afsluiting 23 augustus om 07.00 uur tot 24 augustus om 07.00 uur


Afbeelding: Legenda