Afsluiting Geometrielaan en Kazemat vanwege vervanging rioolputten

Zet dit in mijn agenda

Van
maandag 17 augustus, 2020
Tot
maandag 24 augustus, 2020

Tijdens het vervangen van een verstopte rioolput in de straten Geometrielaan en Kazemat is ontdekt dat een aantal putten in de rijwegen zijn ingedeukt. Dit wil de gemeente graag onderzoeken en ook vervangen door nieuwe rioolputten.

Onderzoek rioolputten

De bestaande rioolputten worden eruit gehaald voor onderzoek. Er wordt gekeken of ze nog voldoen aan de eisen en waarom sommige putten zijn ingedeukt. De gemeente kijkt dan gelijk ook naar de dichtheid en draagkracht van de grond. De rioolputten die voor het onderzoek nodig zijn, worden vervangen door nieuwe rioolputten.

Locatie vervanging rioolputten

De rioolputten op de kruising Geometrielaan-Kazemat worden vervangen. De kruising wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen langs de werkzaamheden(met de (brom)fiets aan de hand) lopen.

Bereikbaarheid

Via een omleidingsroute zijn de straten Kazemat, Batterij, Coupure, Poterne, Kruitschuur, Cartografielaan en de overige huisnummers Geometrielaan (even 120 t/m 266 en oneven 11 t/m 19) tijdens de werkzaamheden bereikbaar.  De omleidingsroute loopt via Watsonweg, Vuurlijn en de nooduitgang van Park Krayenhoff. De straten Schootsveld en Geometrielaan huisnummers 12 t/m 110 zijn voor autoverkeer zonder omleiding via de Watsonweg bereikbaar. De nooduitgang wordt voorzien van rijplaten om beschadigingen aan het straatwerk zoveel mogelijk te voorkomen.

Parkeren Kazemat

Kazemat wordt gedurende de werkzaamheden volledig afgesloten voor autoverkeer. Het verzoek aan de bewoners van de Kazemat is om hun auto’s op zondag 16 augustus na 20.00 uur te parkeren op de Geometrielaan tussen Kazemat en Coupure, zodat de aannemer op 17 augustus 2020 kan starten met de werkzaamheden.

Start werkzaamheden en planning

Op maandag 17 augustus starten we met de feitelijke werkzaamheden. De werkzaamheden duren een aantal dagen tot maximaal 1 week. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Overlast

De gemeente probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken en de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Bekijk de kaart Afsluiting Geometrielaan en Kazemat vanwege vervanging rioolputten (pdf, 3 mB)