Afronden werkzaamheden Thamerlaan en begin werkzaamheden Verkeersplan Centrum Uithoorn fase 2a

Zet dit in mijn agenda

Van
dinsdag 14 september, 2021
Tot
zaterdag 01 januari, 2022
Locatie
Koningin Máximalaan, aan de kant van het parkeerterrein aan de Prinses Irenelaan en de Dorpsstraat

Aannemer D. van der Steen rondt op de Thamerlaan de werkzaamheden aan fase 1b af. Op zaterdag 11 september wordt doorgewerkt om een asfaltlaag aan te brengen op de Thamerlaan. 

Gertjan van Voskuilen van aannemingsbedrijf D. Van der Steen: “De rioleringswerkzaamheden in combinatie met kabels en leidingen en meerdere fundaties vroeg veel energie van alle betrokken partijen. Fijn dat we nu deze fase af kunnen ronden zodat we met frisse moed weer kunnen gaan starten met een nieuwe fase op dit mooie project.”

Zaterdag 11 september zullen 4 of 5 vrachtwagens met asfalt opgesteld staan om vanaf de Koningin Máximalaan het terrein op te rijden. Als u daar met de auto komt, kan de verkeersregelaar u vragen om even te wachten. Na zaterdag is de Thamerlaan klaar. Als alles volgens planning verloopt, kan de Thamerlaan op maandag 13 september vanaf 16.00 weer open voor verkeer. Voor nu zorgt de aannemer ervoor dat de rotonde op de Thamerlaan/Irenelaan/Christinalaan tijdelijk wordt teruggebracht.

Start werkzaamheden fase 2a

Vanaf dinsdag 14 september beginnen we met de werkzaamheden van fase 2a.  In deze fase werken we aan de Koningin Máximalaan, aan de kant van het parkeerterrein aan de Prinses Irenelaan en de Dorpsstraat. Met borden wordt de omleidingsroute voor doorgaand verkeer en parkeren in het centrum aangegeven. De vooraankondigingsborden plaatst de aannemer deze week. 

Kabels en leidingen en riolering

In fase 1 tot en met 7 van het verkeersplan werken we onder de grond. In deze fase worden kabels, leidingen en het riool vervangen. Per fase maken we een planning. We weten alleen niet altijd precies wat we onder de grond aantreffen. 

Zo weten we bijvoorbeeld wel dát er een kabel of leiding loopt en ongeveer op welke hoogte deze liggen. Maar toch blijkt dat in de praktijk weleens anders te zijn. En soms treffen we vervuilde grond aan die moet worden verwijderd. Hierdoor kan het zijn dat de planning moet worden bijgesteld omdat de werkzaamheden meer tijd kosten dan we vooraf hadden gedacht. 

Wat kunt u verwachten?

Vanaf 14 september kunt u niet meer richting Amstelhoek rijden vanaf de Laan van Meerwijk en Thamerlaan. Als u naar de N201 wilt rijden, kunt u dat het beste doen via de Thamerlaan en Amsterdamseweg. Of via de Koningin Máximalaan/Zijdelweg richting Aalsmeer of N201. Het verkeer vanuit Amstelhoek kan gewoon Uithoorn inrijden. 

Tussen de Prinses Irenebrug en de Laan van Meerwijk kan tijdelijk niet gefietst worden over de Koningin Máximalaan. Fietsers worden van en naar de brug omgeleid via de Dorpsstraat en Prinses Irenelaan. Fietsers vanaf het Zijdelveld, de Koningin Máximalaan en Meerwijk worden omgeleid via het Amstelplein en De Schans. U kunt de borden volgen om veilig en snel op de juiste plek te komen.

De werkzaamheden volgen?

Om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden, kunt u de BouwApp downloaden. Deze vindt u in de App Store of Play Store van uw telefoon. Ook adviseren wij u om deze periode Google Maps te raadplegen voor uw vertrek. Google Maps kent de omleidingsroutes.