Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een financieel steunpakket voor het groot-, midden en kleinbedrijf en voor zzp'ers. De regeling is bedoeld voor ondernemers die inkomen verliezen als gevolg van de coronamaatregelen, en daardoor niet aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen. 

Op dit moment is de Tozo 5 regeling van kracht. Deze loopt van 1 juli tot en met 30 september 2021. De voorwaarden van de regeling blijven ongewijzigd. 

De startdatum van het terugbetalen van de lening voor bedrijfskapitaal gewijzigd. Deze is verplaatst van 1 juli 2021 naar 1 januari 2022. Over 2020 wordt geen rente opgebouwd. Vanaf het moment dat de lening is ontvangen, heeft u 5 jaar de tijd om de lening terug te betalen.

Kijk ook op Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) op onze website. Deze gemeenteregeling is bedoeld voor inwoners en ondernemers die door de coronamaatregelen onvoldoende inkomen hebben om hun woonkosten te betalen. Ondernemers kunnen de TONK-regeling gebruiken als aanvulling op hun Tozo-uitkering.