Steun voor ondernemers

Het kabinet heeft een steunpakket voor mkb-ondernemers, zzp’ers en grootbedrijven aangekondigd. Het steunpakket moet ervoor zorgen dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen en biedt zelfstandigen de mogelijkheid een financiële overbrugging aan te vragen. Ook zijn er mogelijkheden om te zorgen dat het geld in de bedrijven blijft. Daarnaast heeft de gemeente een aantal regelingen die ondernemers ondersteunen.

Financiële steun voor ondernemers door de rijksoverheid

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn meerdere regelingen van kracht waar u als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken.

  • Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW);
  • Compensatieregeling: 4.000 euro voor direct getroffen ondernemers (noodfonds);
  • Verruiming BMBK (Borgstellingsregeling MKB kredieten);
  • Uitstel betalen belasting;
  • Verruiming regeling Garantie ondernemersfinanciering;
  • Rentekorting kleine ondernemers op microkredieten Qredits.

Meer informatie over deze regelingen staat op de website van de Kamer van Koophandel.

Gemeentelijke regelingen

De gemeente helpt ondernemers met een aantal regelingen:

Als u een beroep wilt doen op uitstel- en betalingsregelingen van gemeentebelastingen kunt u terecht bij gemeentebelastingen Amstelland. U kunt het beste een e-mailbericht sturen met uw vragen of verzoeken. De telefoonlijnen zijn momenteel heel druk bezet.

KVK Coronaloket

MKB-Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP hebben samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vindt u informatie over welke regelingen er bestaan, hoe u moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is telefonisch te bereiken via 0800-2117 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur).

Op de website van de Rijksoverheid vindt u een overzicht van alle nieuwe maatregelen voor het behoud van banen en voor de economie.

Heeft u nog vragen? Mail naar het speciaal ingestelde mailadres voor ondernemers en ZZP’ers: ondernemersloket@uithoorn.nl; stel uw vraag en laat uw telefoonnummer achter. Er wordt dan z.s.m. contact met u opgenomen.