Wist u dat u een financiële bijdrage voor sociale, culturele, sportieve of educatieve activiteiten kunt krijgen?

Inwoners met een laag inkomen de gemeente Uithoorn kunnen vragen om een financiële bijdrage voor sociale, culturele, sportieve of educatieve activiteiten? Hiermee kunt u bijvoorbeeld lid worden van een vereniging, een cursus volgen, naar een voorstelling gaan of aan een activiteit meedoen. Het geld kan besteed worden om iets te leren, om mensen te ontmoeten of om te ontspannen.

De regeling heet ‘Declaratiefonds maatschappelijke participatie’ en is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen, tot 110 procent van de bijstandsnorm. 
Voor volwassenen is het jaarlijkse bedrag maximaal 154 euro per persoon. Voor ouderen (vanaf pensioengerechtigde leeftijd) is de jaarlijkse bijdrage maximaal 139 euro per persoon. 

Verfdoos

Kinderen

Schoolgaande kinderen kunnen ook een bijdrage krijgen. Voor de kosten van bijvoorbeeld school, kleding, vervoer, fiets, vakantie of kinderactiviteiten. Het bedrag voor kinderen die naar de basisschool gaan is maximaal 129 euro per jaar.
Het bedrag voor kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan is maximaal 180 euro per jaar. Het ‘declaratiefonds maatschappelijke participatie jongeren’ kan worden aangevraagd door ouders/verzorgers uit de gemeente Uithoorn met een inkomen tot 125 procent van de bijstandsnorm.

Aanvraag doen?

Heeft u vragen of wilt u een aanvraag doen? Neem contact op met het Sociaal Loket. Telefonisch spreekuur: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur: 513111. Mail: sociaal.loket@uithoorn.nl.

Op uithoorn.nl/laatgeengeldliggen staat ook informatie over het aanvragen van bijzondere bijstand, kwijtschelding voor gemeente belastingen, hoe je een aanvraag kan doen voor een computer voor schoolgaande kinderen, de Voedselbank en nog veel meer.