Bladkorven 12 oktober geplaatst

In de week van 12 oktober worden er weer bladkorven in de gemeente geplaatst. U kunt uw bladafval gratis kwijt op veel plekken bij u in de buurt. Wij maken regelmatig de korven leeg. Ook vegen we regelmatig de straten in de periode van bladval. De bladkorven halen we weer weg zodra het blad van de bomen is.

bladkorf

Alleen bladeren in bladkorf

In de bladkorven doet u alleen bladeren. U mag er geen zakken, takken, snoeiafval, hout of ander groen in kwijt. Dit levert namelijk problemen op bij het opruimen van het bladafval. Heeft u snoeiafval, takken of ander tuinafval? Die kunt u gratis kwijt bij het scheidingsdepot of in onze tuingroendepots.

Bladkorf tussentijds vol?

Is de bladkorf in uw buurt vol en wilt u dat de gemeente deze tussentijds leegt? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (0297) 513 111.

Blad als tuinbemesting

Blad wordt vaak gezien als afval dat uit de tuin verwijderd moet worden. Op het gazon of in de vijver is dat ook het geval, maar blad tussen de beplanting is een prima grondbedekking. Een laag van maximaal 10 centimeter blad is uitstekend geschikt om vaste planten te beschermen tegen de vorst en het tegengaan van onkruid. Ook is het een goede leefomgeving voor onder andere wormen, vogels en egels. Zelf verwijderen we regelmatig het overtollig blad van wegdek en gras maar níet overal om zo een steentje bij te dragen aan een gezonde en evenwichtige natuur.