Bent u onze nieuwe energiecoach?

Bent u een energiekenner - of wilt u dit worden - en vindt u het leuk om hierover te praten en deze ervaringen te delen? De gemeente Uithoorn is op zoek naar enthousiaste, vrijwillige energiecoaches. Een energiecoach helpt inwoners met tips om energie te besparen, het energieverbruik én te luisteren naar de persoonlijke wensen van de inwoner. Ook denkt de energiecoach mee over eventuele financieringsmogelijkheden en ondersteunt (indien gewenst) bij het aanvragen van subsidies.

Gratis opleiding

Krijg u hier energie van en wilt u graag energiecoach worden? Dan is de gemeente op zoek naar u! Iedereen kan zich opgeven als energiecoach, zelfs als u nog niet alles weet over energie én energie besparen. U krijgt namelijk eerst een gratis opleiding in september van drie korte dagen. Enthousiasme en inzet is het allerbelangrijkste.

Bespaargesprekken

Na de opleiding kunt u als deskundige vrijwilliger aan de slag. Inwoners van de gemeente Uithoorn kunnen een energie bespaargesprek aanvragen via www.bespaarafspraak.nl/uithoorn. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland tussen u en de aanvrager. U gaat dan samen aan de keukentafel in gesprek over het verduurzamen van uw woning en waar en hoe u kunt besparen. Of online, via e-mail of telefoon als dat door de coronamaatregelen nog nodig is. Het doel van het gesprek is dat de bewoner enthousiast wordt gemaakt om aan de slag te gaan met energiebesparing zowel door gedragsaanpassingen als door het nemen van maatregelen.

Aanmelden?

Lijkt dit iets voor u en wilt u energiecoach worden? Geef u dan op bij trainster Imke Tegels via tegels@sme.nl. Voor vragen kunt u haar mailen of bellen op dinsdag, woensdag of donderdag op (06) 175 44 989.

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie over duurzame energie op Uithoorn doet duurzaam op onze site.