Aandacht voor huiselijk geweld in coronatijd

De gemeente Uithoorn sluit aan bij de campagne “Quarantaine beschermt niet tegen huiselijk geweld’ om aandacht te vragen voor huiselijk geweld tijdens de coronacrisis.

Poster Huiselijk geweld coronatijd

Het is een campagne van het landelijk netwerk Veilig Thuis, het feministisch platform De Bovengrondse en Vice Nederland. Het roept mensen op extra alert te zijn en melding te maken bij (een vermoeden van) huiselijk geweld.

De gemeente vraagt aan bewoners en ondernemers en andere belangstellenden om deze poster uit te printen en op te plakken. De poster is ook te downloaden via debovengrondse.nl/huiselijk-geweld. Bijvoorbeeld thuis op het raam, in een flatgebouw of op het prikbord bij de supermarkt of bij de plaatselijke apotheek. 

De campagne is bedoeld om mensen te laten weten dat er hulp is en omstanders op te roepen om in actie te komen. U kunt juist nu veel betekenen voor uw medemens door extra alert te zijn en elkaar te steunen waar mogelijk. Is er serieus iets aan de hand? Bel bij acuut gevaar altijd 112. Is dat niet het geval? Bel dan naar Veilig Thuis: 0800 2000.