Zwerfafval een ergernis? Help mee met opruimen

Blikjes op straat, sigarettenpeuken in de bosjes en rondslingerend plastic. Ergert u zich ook zo aan zwerfafval? Door deel te nemen aan De Week van Nederland Schoon helpt u mee aan een schone gemeente.

Landelijke opschoondag

Help samen gezellig met andere buurtbewoners de straten schoon te maken. Dit kan een uurtje of een middag zijn, geheel naar eigen invulling.

Wist u dat

Als iedereen 1 stuks zwerfvuil per dag zou opruimen ons land schoon zou zijn. Niet natuurlijke materialen (kauwgom en plastic) vergaan helemaal niet. Ze vallen in hele kleine stukjes uit elkaar, je ziet ze niet meer, maar ze gaan nooit weg. Er komt ongeveer 50.000.000 (50 miljoen) kilo zwerfafval per jaar op straat en in de natuur.

De week van Nederland Schoon

De week van Nederland Schoon is in de week van 16 tot en met 21 maart 2020. Op zaterdag 21 maart eindigt de week met de Landelijke Opschoondag. Tijdens deze dag gaan vrijwilligers door heel Nederland zwerfafval opruimen. U doet toch ook mee?

Meedoen

Meld u aan via gemeente@uithoorn.nl met als onderwerp ‘De Week van Nederland Schoon’ of via (0297) 513 111. Wij hebben materiaal zoals grijpers, hesjes en vuilniszakken et cetera beschikbaar. Kunt u niet opruimen op zaterdag 21 maart maar wel op een andere dag? U kunt altijd materialen lenen. Neem vooral contact met ons op om een actie in te plannen.

Meer informatie

Op nederlandschoon.nl ziet u welke acties er in de buurt zijn en kunt u zich aanmelden voor een actie.