Vertrek gemeentesecretaris Maurits Voorhorst

Gemeentesecretaris Maurits Voorhorst neemt per 1 september 2020 ontslag bij de gemeente Uithoorn. Dit na een dienstverband van bijna 19 jaar. Sinds vijf jaar bekleedde hij de functie van Gemeentesecretaris / Algemeen Directeur.

Maurits kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode in dienst bij de gemeente Uithoorn: “Trots ben ik op de manier hoe ik samen met de medewerkers onze gemeente én organisatie heb gemaakt tot wat het nu is. Met veel plezier kijk ik terug op de contacten die ik in de verschillende functies heb opgebouwd. En dankbaar ben ik voor het vertrouwen dat het college mij in de afgelopen 19 jaar heeft gegeven.”

Karin Wegewijs

Karin Wegewijs

Tijdelijke invulling

Het vertrek van Maurits komt op een moment dat er veel speelt. De afgelopen jaren zijn er grote stappen gezet in de samenwerking met de DUO-organisaties. Dit moet nu verder vorm krijgen. Daarnaast staat de gemeente in deze periode van COVID-19-maatregelen voor interne en externe uitdagingen en belangrijke besluiten. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders Karin Wegewijs (hoofd van de afdeling Wonen & Werken) gevraagd en bereid gevonden de functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur tijdelijk waar te nemen.

Dat geeft het college de mogelijkheid om zich te concentreren op de huidige opgaven en het creëert tijd voor een gedegen sollicitatieprocedure.