Definitief ontwerp verkeersplan Uithoorn vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het definitieve ontwerp van het verkeersplan voor het dorpscentrum van Uithoorn. Een belangrijke stap. Door het verkeer in het dorpshart opnieuw in te delen, leggen we de basis voor een vriendelijk, groen en veilig centrum.

Niet alleen de wegen, fietspaden, openbare ruimte en het groen in het centrum worden vernieuwd. Ook de riolering van het centrum pakken we grondig aan en maken we klimaatbestendig. Hier gaan we begin volgend jaar mee starten. We gaan ons best doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. We spreiden de werkzaamheden daarom over 20 fases gedurende 1,5 tot 2 jaar. Wegen zijn door deze aanpak zo kort mogelijk afgesloten. We starten onder de grond. Dit doen we in fase 1 tot en met 7. In fase 8 tot en met 20 gaan we boven de grond aan de slag. 

We doen er alles aan om de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. Toch zullen sommige afsluitingen of omleidingen u direct raken. Met ondernemers en bewonerscomités gaan we in gesprek over hoe ondernemingen en woningen het beste bereikbaar blijven. De afsluitingen en voorgestelde omleidingen per fase kunt u nu al bekijken op Realisatie verkeersplan centrum Uithoorn onze site.

verkeersplan dorpscentrum Uithoorn

Planning

Door corona beleven we bijzondere tijden. Dit vraagt om een flexibele houding, ook van de gemeente. We werken hard om begin volgend jaar te starten met de realisatie. Het vervangen van de riolering zal ongeveer 9 maanden duren. Tussen 1 mei en eind 2022 zijn alle werkzaamheden aan de infrastructuur klaar.

Wij kunnen ons voorstellen dat u nu, of tijdens de werkzaamheden vragen heeft. Op Realisatie verkeersplan centrum Uithoorn onze site vindt u meer informatie over de werkzaamheden. Hier vindt u ook veel gestelde vragen. Wilt u vanaf nu op de hoogte blijven van het project? Kijk op Uithoorndenktmee.nl