Noodverordening per 10 augustus 2020

​​​​​​​In de persconferentie van donderdag 6 augustus heeft het kabinet een aantal extra maatregelen aangekondigd die Veiligheidsregio’s in kunnen zetten.

Daarom is de noodverordening van 04 augustus 2020  van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland aangepast op onderstaande punten:

  • Contactgegevens voor GGD-onderzoek' - de eigenaar of beheerder moet  alle bezoekers vragen hun contactgegevens beschikbaar te stellen voor  bron- en contactonderzoek door de GGD. Hij- of zijzelf moet deze gegevens 14 dagen bewaren en daarna vernietigen. Bezoekers zijn niet verplicht deze gegevens af te staan.
  • De voorzitter van de veiligheidsregio kan gebieden en locaties maximaal 14 dagen laten sluiten, als de GGD vaststelt dat er meerdere besmettingen of clusters van besmettingen zijn opgetreden. Het gaat dan specifiek om  recreatieve inrichtingen, waaronder in ieder geval eet- en drinkgelegenheden en pretparken. Het geldt niet voor woningen.

Meer informatie

Lees de volledige tekst van de noodverordening COVID-19 Amsterdam-Amstelland 10 augustus 2020 De noodverordening biedt wettelijke bevoegdheden om op te kunnen treden als dat nodig is.