Hoe kunnen we Koningsdag vieren?

In deze gekke tijden van corona wordt iedereen aangemoedigd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Ook met Koningsdag. Het is niet anders. 

Koningsdag 2020

Er mogen op 27 april 2020 in het hele land, dus ook in de gemeente Uithoorn, geen vrijmarkten (met vrije verkoop van goederen, eten en drinken), optredens, evenementen of andere vormen van samenkomsten worden georganiseerd, ook niet voor kinderen. Ook spontane buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan.

Er geldt zelfs een vaarverbod voor de grachten in het centrum van Amsterdam. Organiseer niet iets vanuit uw raam, balkon of dakterras waar mogelijk publiek op afkomt. We willen voorkomen dat voorbijgangers of buren zich voor uw huis op de stoep of op straat gaan verzamelen en te dicht bij elkaar gaan staan.

U mag wel, vanuit uw eigen huis, samen met uw buren een lied meezingen of een toost uitbrengen. Het beste is zoveel mogelijk thuis te blijven en uw sociale contacten te beperken. U mag thuis maximaal 3 personen ontvangen. Houd ook dan 1,5 meter afstand tot elkaar.

Samengevat:

Initiatieven zijn niet toegestaan, die:

  • in lijn zijn met de maatregelen die door het Rijk en in het kader van de noodverordening zijn verboden (zoals horeca, musea, vermaak, e.d.).
  • de kans op samenscholing vergroten, zoals algemene muziekpunten.

 Initiatieven zijn wel toegestaan, die:

  • een gerichte, individuele actie betreffen (zoals bijvoorbeeld kortdurende muziek, voor gym bij bejaardentehuizen, e.d.). Hierbij is het nadrukkelijk de verantwoordelijkheid van de initiatiefnemer om te voorkomen dat dit mensen aantrekt en/of samenscholing plaatsvindt.

Gebruik voor de rest uw fantasie om er toch een leuke dag van te maken! 

Meer informatie

Kijk voor meer inspiratie ook eens op deze websites: