Coronahulp Uithoorn

In Uithoorn zijn er verschillende acties opgestart om u als inwoner te helpen.

Facebookgroep Uithoorn helpt #Corona

Buurtgenoten in Uithoorn hebben het initiatief genomen om andere buurtgenoten in de gemeente Uithoorn te helpen in verband met alle corona ontwikkelingen. Het gaat om kwetsbare mensen en ouderen die hulp kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld het uitlaten van de hond of het doen van boodschappen. In de facebookgroep ‘Uithoorn helpt #Corona’ kunt u de hulpvraag stellen of hulp aanbieden. 

Heeft u geen facebook? Dan kunt u ook contact opnemen via uithoornhelpt@gmail.com of via de groep op Whats app.

Scan hiervoor deze Q&R code:

Q&R code Uithoorn helpt 

Coronahulp Uithoorn – in actie voor elkaar

Wie anderen wil helpen tijdens de coronacrisis of een hulpvraag wil uitzetten, kan terecht op het Uithoornse platform coronahulpuithoornderondevenen.nl. Op dit platform kan vraag en aanbod zo goed en veilig mogelijk aan elkaar gekoppeld worden. Deze website is een initiatief van Tympaan de Baat. Meer informatie via het Infopunt Uithoorn voor Elkaar, uithoornvoorelkaar.nu, (0297) 303 044 of info@coronahulpuithoornderondevenen.nl.

Mantelzorgers: Mantelzorg & Meer is er voor u

De druk op u als mantelzorger neemt steeds verder toe en kan u boven het hoofd groeien. Mantelzorg & Meer luistert graag naar u en denkt met u mee over mogelijke oplossingen. Zij kunnen samen met u kijken hoe ze uw situatie kunnen verlichten. U kunt contact opnemen via (020) 512 7250 of info@mantelzorgenmeer.nl (09.00 – 17.00 uur)

  • Heeft u behoefte om stoom af te blazen en zoekt u een luisterend oor?
  • Heeft u iemand nodig die boodschappen haalt?
  • Wilt u iemand spreken die even met u meedenkt?
  • Wilt u praten over hoe om te gaan met uw partner, ouder of kind voor wie u zorgt?
  • Voelt u zich eenzaam of maakt u zich zorgen?
  • Heeft u goede tips voor andere mantelzorgers?

Participe Amstelland biedt luisterend oor en hulp

Er zijn veel zorgen door corona. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor, omdat ze eenzaam zijn. Spanningen lopen op doordat het hele gezin thuis is. Mensen met corona valt de thuis-isolatie zwaar en kunnen zich verstoten voelen. Zorgverleners maken meer dan vreselijke dingen mee.
Wil u daarover praten? Professionals van Participe Amstelland staan voor u klaar, ook in het weekend. Maakt u zich zorgen over een ander, kunt u dat ook met ons bespreken.

Voor de hele regio: Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder Amstel, telefonisch bereikbaar van op zaterdag en zondag van 8.30-17.00 uur via (020) 543 0440. Meer informatie: participe-amstelland.nu.