NK tegelwippen: ruil uw tegels voor een cadeau

In het NK Tegelwippen strijden gemeenten met elkaar om wie de meeste bestratingstegels wipt en vervangt door beplanting. Onze gemeente Uithoorn neemt het op tegen de buurgemeenten Ouder-Amstel en Diemen. En we liggen op kop!

Sinds 21 maart zijn in de gemeente Uithoorn 872 tegels ingeleverd ten opzichte van 166 voor Ouder-Amstel en 501 in Diemen. Uiteraard wil de gemeente Uithoorn haar koppositie behouden. Dat doen we met gerichte wijkacties. De eerstvolgende actie is op 24 mei in het centrum. Wijkbewoners kunnen hun tegels brengen naar de verzamellocatie voor de bibliotheek op de Wilhelminakade. Zij ontvangen daarvoor een leuke attentie. 

Groen is mooi én goed

Groen in plaats van tegels is niet alleen mooi, maar ook goed. Bij extreme regenval kan het water weglopen en dat zorgt voor minder overlast. Bij extreem warm weer geven planten en bomen verkoeling. Ook trekt groen vlinders en bijen aan en het geeft een gezellige uitstraling! Het is dus goed voor de gezondheid, voor de dieren en voor het leefbaar houden van uw omgeving.

Win gratis tuinadvies

Om inwoners te motiveren om mee te doen aan het tegelwippen organiseert de gemeente 6 wijkacties. Medewerkers staan met een stand in wijken in Uithoorn en De Kwakel. In de stand hangt een grote kaart. Bezoekers kunnen op die kaart plaatsen aanwijzen met onnodige verharding. De gemeente onderzoekt of op die plekken de verharding kan worden verwijderd. En iedereen die tegels inlevert, krijgt een cadeau. Degene die de meeste tegels inlevert in de wijk wint gratis tuinadvies van hovenier Wesselings. Inwoners die minimaal 0,5 m2 aan tegels inleveren, dat is 6 stuks van 0,30 cm x 0,30 cm, krijgen een tegoedbon voor een regenton. Maar let op, OP = OP! 

Meer informatie over tegelwippen en de tegeltaxi

Kom uit die stoel en wip die tegels. Zorg dat we de gemeente Diemen en Ouder-Amstel voorblijven. Maar belangrijker, zorg voor een groene oase en geniet van de bloemen, vogeltjes, vlinders en bijen. Lukt het niet om uw tegels zelf naar de ophaallocatie van uw wijkactie te brengen? Vraag dan de tegeltaxi om uw tegels op te halen. Alles over het NK tegelwippen, de wijkacties en de tegeltaxi vindt u op uithoorn.nl/tegelwippen.

Flyer NK Tegelwippen 2024 Uithoorn
Foto: Flyer NK Tegelwippen 2024 Uithoorn. Tekst op flyer: Ontvang leuke cadeautjes in ruil voor je tegels én maak kans op een gratis tuinadvies. Meer informatie over locatie en tijd scan de QR-code.